Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"FC Utrecht te vergelijken met AZ"

Zondagmiddag staat in de Galgenwaard de uitwedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. "Thuis speelden we een fantastische wedstrijd tegen Utrecht (3-1), ik hoop dat we dat weer kunnen laten zien.” Vrijdagmiddag blikten trainer Gonzalo Garcia en Haris Vuckic vooruit op het treffen in de Domstad. 

Ave 7589
"Als je defensief niet goed staat kun je ook geen druk zetten en aanvallen."

"De winst op AZ van afgelopen week was belangrijk voor ons. We speelden goed, op eenzelfde manier als aan het begin van het seizoen", vertelt Gonzalo Garcia. "Dat was ook ook het idee van na de winterstop, om stap voor stap terug te komen. We wilden meer stabiliteit krijgen in de defensie, niet om defensief te spelen, maar meer naar voren. De basis moet goed zijn. Als je defensief niet goed staat kun je ook geen druk zetten en aanvallen. Dat we dat hebben laten zien tegen een goede grote tegenstander maakt het alleen maar mooier."

FC Utrecht staat momenteel op een zevende plaats in de Eredivisie. “Een team met veel kwaliteiten, een heel sterke ploeg”, vervolgt Garcia. “Je kunt FC Utrecht qua manier van spelen vergelijken met AZ, een van de betere teams in de competitie. Al hebben ze met een speler als bijvoorbeeld Kerk wat andere kwaliteiten. Thuis speelden we een fantastische wedstrijd tegen Utrecht (3-1), ik hoop dat we dat weer kunnen laten zien."

Selectie
Javier Espinosa is na zijn schorsing van afgelopen week weer beschikbaar. Joël Latibeaudiere, die maandag rood kreeg in de wedstrijd met Jong FC Twente, is geschorst. Aitor ontbreekt vanwege een blessure.

Zaterdagmiddag werkt de selectie de afsluitende training richting het treffen met FC Utrecht af.

FC Utrecht – FC Twente, aanvang 12.15 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

VIDEO: Vooruitblik met trainer Gonzalo Garcia en Haris Vuckic