Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente wint eerste Euro Walking Football League

De spelers van FC Twente Walking Football hebben woensdag bij PSV de eerste Europese beker in de historie gewonnen. Na een spannende eerste ronde bij Bayer 04 Leverkusen werd in Eindhoven de competitie winnend en ongeslagen afgesloten. Tegenstanders waren Schalke 04, Bayer 04 Leverkusen, PSV, Vitesse, VfL Wolfsburg, N.E.C. en Werder Bremen. 

 pz80896

Interland Nederland-Duitsland

Na de opening door de algemeen directeur van PSV, Toon Gerbrands, was er een onofficiƫle eerste interlandwedstrijd Nederland-Duitsland. Veel prominente oud-profs namen deel aan het toernooi. Bij Nederland deden o.a. Harry Lubse, Jan Poortvliet en Eef Mulders mee. Bij Duitsland Martin Max en Klaus Fischer en namens FC Twente kwam Chris de Kruijff binnen de lijnen.

De Euro Walking Football League is een nieuwe competitie die is opgezet om het Walking Football te promoten. De Duitse voetbalbond steunt deze competitie financieel. Komend jaar zullen ook clubs als Borussia Dortmund, Club Brugge en Eintracht Frankfurt aansluiten. 

Walking Football

Walking Football, voetballen op wandeltempo, wordt steeds populairder. Het is een manier voor senioren om langer fit te blijven en hun sociale netwerk te vergroten. Ook is het een manier voor 60-plussers om te blijven genieten van het spelletje. Ouderen vinden kameraadschap en sportiviteit, winnen is dan ook van secundair belang. Steeds meer clubs in binnen en buitenland beginnen met Walking Football. 

FC Twente, scoren in de wijk heeft een aparte stichting Walking Football Twente Euregio (WFTE) opgezet om het Walking Football in de regio te stimuleren. Amateurclubs in de regio en Euregio worden geholpen met het opzetten van Walking Football. Vanuit deze clubs wordt telkens een selectie bepaald.

Clubs of spelers die interesse hebben in Walking Football en zich willen aansluiten bij de Stichting Walking Football Euregio kunnen mailen naar scorenindewijk@fctwente.nl. Meer informatie is te vinden op de website www.wfte.nl