Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen zetten zich in voor campagne Team La League

Namens FC Twente zijn wij op zoek naar zoveel mogelijk voetballende meisjes én jongens die samen met hun een te gekke voetbaldag willen beleven en zich willen inzetten voor het goede doel. Momenteel heeft FC Twente al €800,- opgehaald voor het goede doel, help jij ons mee?

Banner%20 %20fc%20twente%20site

FC Twente Vrouwen zet zich voor het derde jaar op rij in voor de campagne Team La League. Team La League is een initiatief vanuit de voetbalcommunity La League opgezet door Plan International Nederland in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Women Win. Het doel van La League is om meiden wereldwijd sterker te maken door voetbal.

De komende maanden gaat de selectie van FC Twente Vrouwen op zoek naar zoveel mogelijk voetballers die onderdeel willen uitmaken van Team FC Twente. Aanmelden voor dit team is gratis en is mogelijk voor alle meiden en jongens tussen de 7 en 16 jaar.

Na het aanmelden voor Team FC Twente kun je als deelnemer hele gave beloningen verdienen. Zo is het mogelijk om deel te nemen aan een online meet & greet met speelsters uit de selectie en plaats je jezelf na het ophalen van 50 euro voor de Team La League Finals op zondag 13 juni. Deze Finals zullen plaatsvinden op het complex van de FC Twente Vrouwen of een regionale partnerclub. Wil jij de komende maanden onderdeel uitmaken van Team FC Twente en een onwijs gave voetbaldag samen met de selectie beleven? Schrijf je dan snel in door te klikken op deze button: La League en hopelijk zien we je bij de finaledag!

Over La League
La League is het officiële maatschappelijke programma van de Vrouwen Eredivisie. Het geld dat de deelnemers van Team La League inzamelen, gaat naar meidenvoetbalprojecten in Brazilië en Nicaragua. Naast beweging en plezier, draagt voetbal bij aan de kracht en het zelfvertrouwen van meisjes. Door meisjes via voetbalprojecten dezelfde kansen te geven als jongens worden stereotypen doorbroken. Ook krijgen meiden tijdens de voetbalprojecten van La League onder andere life skills trainingen en seksuele voorlichting. Zo wordt onder andere bewustzijn over de negatieve gevolgen van tienerzwangerschappen en kindhuwelijken gecreëerd.