Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen wint van Excelsior

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond met een 0-3 overwinning de drie punten meegenomen naar Enschede. Een verdiende overwinning in Rotterdam door doelpunten van Renate Jansen, Kika van Es en Fenna Kalma. 

34343

Al vroeg in de wedstrijd creĆ«ert FC Twente Vrouwen meerdere kansen. Het is Renate Jansen die door een prachtige vrije trap in de 8e minuut de 0-1 op haar naam wist te schrijven. Met een 0-1 voorsprong op zak wisten de dames van FC Twente het balbezit te behouden en werd er veel op de helft van Excelsior gevoetbald. Na een kansrijke eerste helft blijft de stand na 45 minuten spelen 0-1. 

Ook de tweede helft werd gedomineerd door de Twentse ploeg. In de 63e minuut kopt Kika van Es de 0-2 binnen. Bente Jansen verliet na de 0-2 het veld, Elena Dhont is haar vervanger. Ook in de laatste fase van de wedstrijd verscheen FC Twente Vrouwen meerdere malen voor de goal van Excelsior Rotterdam. In de 82e minuut is het Fenna Kalma die de eindstand bepaald met de derde goal van de wedstrijd. Eindstand in Rotterdam is 0-3. De 3 punten gaan terecht mee naar Enschede. 

Volgende wedstrijd voor FC Twente Vrouwen is op zondag 11 oktober tegen ADO Den Haag. Deze wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports.  

Samenvatting Excelsior - FC Twente