Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen wint thuis van VV Alkmaar (4-2)

Dinsdagavond heeft FC Twente Vrouwen op Sportpark 't Wilbert in Hengelo gewonnen van VV Alkmaar Vrouwen. Met 4-2 waren ze te sterk voor de ploeg uit Alkmaar.

Dsc 0130

FC Twente Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd. FC Twente had de overhand en creëerde verschillende kansen. In de 15e minuut is het Joëlle Smits die de thuisploeg op voorsprong bracht, 1-0. Vlak voor rust werd de 2-0 uit een corner goed ingekopt door Lynn Wilms. Dat was tevens de ruststand waarmee de ploeg van Tommy Stroot de kleedkamer in ging.

Na rust wist Ashleigh Weerden vrij snel de 3-0 te scoren. Het leek erop dat FC Twente dit niet meer uit handen zou geven. Toch begonnen ze na deze derde goal slordiger te voetballen, waardoor VV Alkmaar Vrouwen gemakkelijk langs de verdediging kwam en in de 64e minuut de 3-1 scoorde. Nog geen 10 minuten later in de 71e minuut scoorde VV Alkmaar op gelijke wijze de 3-2. Het zag er naar uit dat het nog een spannende wedstrijd zou worden de laatste twintig minuten. Beide ploegen wisten kansen te creëren. Uiteindelijk was het Joëlle Smits die in de extra tijd de verdediging van VV Alkmaar Vrouwen uitspeelde en de 4-2 binnen schoot. Kort daarop volgde het eindsignaal. 

Scoreverloop
15’ Joëlle Smits 1-0
40’ Lynn Wilms 2-0
56’ Ashleigh Weerden 3-0
64' Simone Kets (VV Alkmaar) 3-1
71' Simone Kets (VV Alkmaar) 3-2
90’ Joëlle Smits 4-2

Opstelling FC Twente Vrouwen: Evrard, Roetgering, Moorrees, van den Goorbergh (67’ Ellouzi), Weerden, Folkertsma (20’ Van der Wal), Smits, Blom, R. Jansen (88’ Stapelfeldt), Wilms, Darnoud.

FC Twente Vrouwen speelt vrijdag 14 december om 19.30 uur tegen sc Heerenveen op Sportpark het Skoâtterwald.