Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen wint in Heerenveen

FC Twente Vrouwen wist vrijdagavond te winnen van sc Heerenveen Vrouwen. De 0-0 ruststand werd omgebogen tot een 0-2 winst, Joëlle Smits scoorde beide doelpunten.

Whatsapp%20image%202018 10 22%20at%2013.50.33

De eerste grote kans was voor Joëlle Smits, die de bal in de 17e minuut strak, maar over het doel schiet. FC Twente Vrouwen wist in de eerste helft vaak gevaarlijk te worden, alleen de ploeg wist geen doelpunt te maken. In de afronding bleef FC Twente slordig en maakt daardoor geen doelpunt(en) voor rust.

In de 60e minuut is het dan Joëlle Smits die de score opent. Myrthe Moorrees speelce een prachtige bal op Cheyenne van den Goorbergh. Van den Goorbergh liep door richting de achterlijn en plaatste de bal, op maat voor Joëlle Smits, in het 5-meter gebied. Smits was alert en scoorde, 0-1! In de extra tijd was het wederom Joëlle Smits die het doel weet te vinden. Zij schoot de bal na een dribbel beheerst binnen, daarmee werd de stand op 0-2 gebracht. FC Twente Vrouwen wint met 0-2 van sc Heerenveen Vrouwen.

Scoreverloop:

60' Joëlle Smits 0-1

90'+1' Joëlle Smits 0-2

Opstelling FC Twente Vrouwen: Nicky Evrard, Maud Roetgering(71. Licia Darnoud), Myrthe Moorrees, Cheyenne van den Goorbergh, Sisca Folkertsma, Lynn Wilms, Ashleigh Weerden(92. Nina Stapelfeldt), Joëlle Smits, Renate Jansen, Bente Jansen(85. Jassina Blom) en Lysanne van der Wal.

Vrijdagavond 21 december speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur thuis tegen Excelsior Barendrecht, op Sportpark 't Wilbert(Achilles'12).