Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen wint eerste competitieduel

Het eerste competitieduel van FC Twente Vrouwen is geëindigd in een 1-0 overwinning tegen PSV Vrouwen. Renate Jansen scoorde de winnende treffer aan Twentse zijde.

Renate

Eerste competitiegoal op nieuwe speellocatie

Het seizoen werd voor FC Twente Vrouwen geopend op het nieuwe thuiscomplex Sportpark 't Wilbert(Achilles'12), in Hengelo. Vanaf de eerste minuut begonnen beide teams sterk aan de wedstrijd. Over en weer werden veel er kansen gecreëerd en beide ploegen waren sterk en fel in het duel. Vlak voor het rustsignaal wist Renate Jansen de bal vanaf de rand van de 16 meter in de verre kruising te schieten. FC Twente Vrouwen gaat de rust in met een 1-0 voorsprong.

PSV kwam sterk terug vlak na rust en werd aan het begin van de tweede helft gevaarlijk en wist kansen te creëren. Uiteindelijk kwam FC Twente Vrouwen goed terug, Nina Stapelfeldt scoorde de 2-0 maar deze tweede goal werd helaas afgekeurd. Tot het einde van de wedstrijd bleef het spannend en na 94 minuten floot de scheidsrechter af. FC Twente Vrouwen wint het eerste duel van de Eredivisie Vrouwen met 1-0, thuis in Hengelo.