Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen verliest uit tegen ADO Den Haag

Vrijdagavond speelde FC Twente Vrouwen de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen. FC Twente Vrouwen slaagde er niet in om de drie punten mee naar Twente te nemen, ADO Den Haag was met 3-1 te sterk. Doelpuntenmaker aan Twentse zijde was Renate Jansen.

Ashleigh

FC Twente Vrouwen begon sterk aan de wedstrijd en creëerde veel kansen, deze kansen werden echter niet benut. De eerste echt grote kans was voor ADO Den Haag in de 12e minuut, een kopbal vanuit de corner werd gepakt door Nicky Evrard. In de 20e minuut wist ADO Den Haag echter wel een kans te verzilveren, Maartje Looijen tikte de bal uit een voorzet binnen; 1-0. FC Twente Vrouwen ging met een 1-0 achterstand de kleedkamer in.

In de 48e minuut was Jassina Blom dichtbij de gelijkmaker, echter belandde de bal op de lat. In de 54e minuut was de gelijkmaker daar, Renate Jansen schoot de bal via de onderkant van de lat achter de doellijn; 1-1. Bente Jansen moest in de 62e minuut het veld vroegtijdig verlaten na een blessure. Als gevolg van een miscommunicatie in de verdediging van FC Twente schoof Lynn Wilms de bal langs Nicky Evrard,  waarna de bal over de doellijn rolde. Hierdoor pakte ADO Den Haag opnieuw de voorsprong; 2-1. In de 84e minuut wist ADO Den Haag opnieuw het doel te vinden, Chasity Grant wist te scoren en bracht de stand daarmee op 3-1. Dit was tevens ook de eindstand in Den Haag.

Scoreverloop
20' Maartje Looijen (ADO Den Haag) 1-0
54' Renate Jansen 1-1
78' Lynn Wilms (e.d.) 2-1
84' Chasity Grant (ADO Den Haag) 3-1

Opstelling FC Twente Vrouwen: Nicky Evrard, Myrthe Moorrees, Suzanne Giesen, Lysanne van der Wal (75. Cheyenne van den Goorbergh), Ashleigh Weerden, Sisca Folkertsma, Joëlle Smits (58. Nina Stapelfeldt), Jassina Blom, Renate Jansen, Lynn Wilms en Bente Jansen (62. Maud Roetgering)

FC Twente Vrouwen speelt op 12 oktober om 19.30 uur de volgende wedstrijd uit tegen VV Alkmaar.