Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen verliest topper tegen Ajax (3-2)

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in de topper tegen Ajax Vrouwen niet voor een resultaat kunnen zorgen. De ploeg van Tommy Stroot verloor in Amsterdam de play-off wedstrijd met 3-2. Door dit verlies moet FC Twente de koppositie in de play-off overdragen aan Ajax, dat nu twee punten meer heeft. 

Teamfoto vrouwen

Halverwege de eerste helft kwam Ajax op voorsprong door een doelpunt van Merel van Dongen, een stand die ook bij rust op het scorebord stond. In de 71e scoorde Bente Jansen voor FC Twente de gelijkmaker, maar vijf minuten later kwam de thuisploeg weer op voorsprong. FC Twente Vrouwen knokte zich terug en in de 84e minuut was de stand weer gelijk (2-2). Jassina Blom kopte uit een voorzet van Bente Jansen de bal binnen. Het duel leek geen winnaar meer te krijgen, totdat Desiree van Lunteren voor Ajax de 3-2 scoorde. 

Dinsdag (19.30) speelt FC Twente Vrouwen in Hengelo de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Op 21 mei speelt FC Twente Vrouwen in de play-offs nog thuis tegen Ajax.