Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen vanavond thuis tegen PSV

Nu het begin september is gaat ook de Eredivisie Vrouwen weer van start. FC Twente Vrouwen begint het nieuwe seizoen met de thuiswedstrijd tegen PSV. Maud Roetgering heeft zin om te beginnen en heeft vertrouwen in een goede afloop van het eerste duel.

Maud

Goede voorbereiding

FC Twente zag in de zomer een aantal speelsters vertrekken, maar mocht daarentegen ook een aantal nieuwelingen ontvangen. Met een nieuwe selectie werd de voorbereiding ingegaan. Maud kijkt tevreden terug op de afgelopen maanden. “Het was eigenlijk een hele goede voorbereiding. Door de wedstrijden van de verschillende vertegenwoordigende elftallen was het misschien wat chaotisch, maar we hebben veel kunnen doen. We hebben natuurlijk van een aantal speelsters afscheid genomen, maar daar zijn zeker geen mindere krachten voor terug gekomen. Zij hebben zich snel aangepast en draaien goed mee. De resultaten in de oefenwedstrijden waren ook goed, dus al met al was het een perfecte voorbereiding. Ik kijk dan ook met hoopvolle verwachtingen vooruit naar de eerste wedstrijd.”

Lekker aan het seizoen beginnen

PSV is de eerste tegenstander in dit nieuwe seizoen. Ook zij hadden een aantal wisselingen in de selectie en hebben daarnaast een nieuwe gezicht voor de groep staan. Maud Roetgering vindt het dan ook lastig om te schatten hoe de wedstrijd gaat verlopen, maar verwacht dat de punten in eigen huis blijven. “Zowel PSV als wij zijn aan het bouwen en deze wedstrijd is dan ook de eerste test. Het begin zal dan vooral aftastend zijn van beide kanten. Het is vooral de bedoeling om het seizoen goed te starten en te kijken waar we staan. Ik denk wel dat we in staat moeten zijn om de drie punten te halen. We hebben een goede voorbereiding gedraaid en zijn klaar om te presteren. We gaan vrijdag voor niets minder dan een overwinning het veld op en ik denk dat we daar de speelsters voor hebben.”

De thuiswedstrijd tegen PSV Vrouwen wordt om vrijdagavond om 19.30 uur gespeeld op Sportpark 't Wilbert, het complex van Achilles'12.