Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen treft VfL Wolfsburg in Champions League

 FC Twente Vrouwen treft de Duitse kampioen VfL Wolfsburg in de 1/8e finale van de UEFA Women's Champions League. Op 16/17 oktober zal de eerste wedstrijd plaatsvinden in Wolfburg, de return vindt plaats op 30/31 oktober in Enschede in de Grolsch Veste. Binnenkort volgt er meer informatie over de ticketverkoop voor de wedstrijd in de Grolsch Veste op 30 of 31 oktober.

 dhs3716
"We moeten het beste eruit halen."

De loting van de UEFA Women's Champions League heeft vanmiddag plaatsgevonden in Nyon, Zwitserland. FC Twente Vrouwen zat in de pot met ongeplaatste teams en kon daarmee FC Bayern München, FC Barcelona, Brondby IF, Olympique Lyonnais, Paris Saint Germain, SK Slavia Praag, Manchester City en de tegenstander VfL Wolfsburg treffen. Met VfL Wolfsburg treft FC Twente Vrouwen één van de topploegen uit de Champions League, VfL Wolfsburg won in 2013 en 2014 zelfs de Champions League en was in 2016 en 2018 finalist.

'Bekende' tegenstander voor ploeg van Stroot
Voor trainer Tommy Stroot een grote bekende, in 2018 en 2019 oefende FC Twente Vrouwen tegen de Duitse topploeg tijdens het  trainingskamp. "We zijn geen onbekenden, we hebben een goede relatie met deze club. We kunnen uiteraard wel inschatten wat we tegen komen, Wolfsburg vormt samen met Olympique Lyonnais de wereldtop. Het is mooi dat wij wedstrijden op het hoogste niveau kunnen bieden, we moeten het beste eruit halen en gaan er alles aan doen om het maximale uit onze ploeg te halen." 

VfL Wolfsburg kent vele internationals
Bij een topploeg spelen ook verscheidene internationals; zoals Zweeds international Hedvig Lindahl, de keepster was genomineerd voor FIFA Football Awards voor beste keepster, waar Sari van Veenendaal(oud speelster FC Twente Vrouwen) uiteindelijk verkozen werd tot beste keepster van de wereld. Oranjeleeuwin Dominique Janssen (bij Oranje bekend als Dominique Bloodworth) is de enige Nederlandse international die bij de Duitse kampioen speelt. Absolute sterspeelster bij VfL Wolfsburg is Pernille Harder, de speelster won in 2018  UEFA Women’s Player of the Year, als opvolger van Lieke Martens in 2017. Aanvalster Alexandra Popp is aanvoerster van de Duitse nationale ploeg die deelnamen aan het WK, de aanvalster speelt al sinds 2012 bij VfL Wolfsburg. Daarnaast speelt Ewa Pajor al vier jaar bij Wolfsburg, ze is Pools international en was afgelopen seizoen topscorer van de Allianz Frauen-Bundesliga. 

In de komende dagen wordt het bekend of FC Twente Vrouwen op 30 of 31 oktober thuis in de Grolsch Veste speelt. Houd de website en sociale kanalen in de gaten voor de laatste updates.