Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen thuis tegen sc Heerenveen

Vrijdag verloor FC Twente Vrouwen, in een rechtstreeks duel met Ajax, de koppositie aan de Amsterdammers. Veel tijd om te treuren over die nederlaag is er niet. Dinsdag (19.30 uur) wacht alweer de volgende wedstrijd, waarin SC Heerenveen de tegenstander is. Myrthe Moorrees kijkt met veel vertrouwen vooruit naar dat duel.

Moorrees%20%283%29

Tegen Ajax Vrouwen liep het niet zo als gehoopt. FC Twente kwam goed terug na een achterstand, maar moest toch toezien hoe de thuisploeg er met de winst vandoor ging en daarmee de koppositie overnam. Myrthe Moorrees: “Natuurlijk is dit extra zuur. Verliezen is nooit leuk en als dat ook nog eens gebeurd in de laatste minuut is dat erg vervelend. In de eerste helft hebben we het niet goed gedaan. Wij konden niet genoeg druk zetten, waardoor het spel meer bij Ajax lag. In de tweede helft ging dit gelukkig beter. We komen dan ook terug, maar dan geef je het toch misschien nog wat knullig weg. We hebben helaas de koppositie moeten af staan, maar het is nog lang niet gespeeld. We krijgen Ajax nog thuis. Er zijn dus nog genoeg kansen.”

"Wij hebben een sterke groep met veel individuele kwaliteiten"

Wil FC Twente niet verder achterop raken, dan moet het blijven winnen. Te beginnen dinsdag tegen sc Heerenveen. “We hebben gelukkig niet lang om te treuren. Zaterdag zijn we gelijk gaan trainen en is de focus alweer volledig op het volgende duel gegaan. We moeten gewoon laten zien wat we kunnen. Dat hebben we al eerder gedaan en we zijn in staat om dat weer te doen. Ik denk dat wij in staat moeten zijn om van sc Heerenveen te winnen. Wij hebben een sterke groep met veel individuele kwaliteiten. We moeten het duel positief tegemoet gaan en dan ga ik er vanuit dat we weer een overwinning pakken.”

FC Twente Vrouwen - sc Heerenveen, aanvang 19.30 uur, wordt gespeeld op het complex van ATC '65 in Hengelo.