Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen start Play-offs tegen ADO Den Haag

De aankomende zes wedstrijden bepalen wie er kampioen van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen wordt. Voor FC Twente Vrouwen is de eerste tegenstander in de play-offs ADO Den Haag Vrouwen.

Anna lena

FC Twente Vrouwen staat aan de start van een reeks topwedstrijden, Ajax, PSV en ADO Den Haag zijn de tegenstanders in de Play-offs. Anna-Lena Stolze kijkt erg uit naar de Play-offs: "Ik kijk heel erg positief naar de komende periode, wij moeten er nu als team staan en in deze laatste weken alles geven om uiteindelijk de meeste punten te halen."

Na het verlies van de halve finale van de beker, tegen ADO Den Haag kan de ploeg gelijk eer herstellen door nu punten mee te nemen naar Enschede. Stolze is positief over wat de ploeg op het veld liet zien: "Wij hebben goed gespeeld en dat nemen wij gewoon weer mee in de komende wedstrijd. Wij zorgen ervoor dat we weer gaan voetballen en dan ben ik overtuigd dat wij een andere uitslag neer kunnen zetten. ADO Den Haag heeft niets te verliezen en zij vechten voor alles, dat maakt ze lastig in te schatten. Wij moeten daarom overtuigd zijn van onze eigen krachten." Volgens Stolze is het scorend vermogen een kracht van het team: "Wij zijn FC Twente en wij zijn een team, we hebben veel speelsters met kwaliteit en die ook nog eens kunnen scoren. Daar ligt onze kracht. Ik leg net zoals mijn teamgenoten al mijn energie in de wedstrijd, we moeten elke meter extra lopen en dan kan het een mooi resultaat opleveren."

FC Twente Vrouwen speelt vrijdag 23 april om 19.30 uur de eerste wedstrijd in de Play-offs tegen ADO Den Haag in het Cars Jeans Stadion.