Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen speelt uit tegen VV Alkmaar

Vrijdag hervat FC Twente Vrouwen de competitie. Na de nederlaag van twee weken geleden tegen ADO Den Haag is de ploeg van Tommy Stroot klaar om weer punten te pakken. Dat moet dan gebeuren tegen VV Alkmaar. Jassina Blom kijkt met een goed gevoel vooruit.

20180921 fct%20vr ajax%20vr 23421

Vervelende nederlaag

In de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag liep het niet zoals gehoopt. Na 90 minuten stond er 3-1 op het scorebord en dat was niet voor FC Twente. Jassina Blom baalt dan ook. “Het is vervelend dat je met lege handen staat. ‘Waar het mis ging?’ Goede vraag. We speelden helemaal niet slecht en creëerden genoeg kansen. De kunst is dan om ze af te maken en dat hebben we na gelaten. We moeten nu verder kijken en het hoofdstuk ADO Den Haag hebben we dan ook afgesloten. De afgelopen weken waren veel speelsters afwezig in verband met interlands, maar nu is iedereen er weer. We zijn allemaal weer mentaal fris en kunnen er vol tegenaan.”

Gemotiveerd aan aftrap

FC Twente staat in punten gelijk met de tegenstander van vrijdag. Zaak is dus om van VV Alkmaar te winnen. Jassina Blom kijkt met veel vertrouwen vooruit. “Het zal absoluut niet makkelijk worden. VV Alkmaar kan ineens uit een verrassende hoek komen. Het voetbal is bij de ploeg nu ook beter, maar zij hebben ook nog niet veel weten te winnen. Zij zullen dus ook graag willen. Ik denk dat we op ons eigen kunnen moeten vertrouwen. We voetballen echt niet slecht, maar we moeten de kansen die we krijgen gaan afmaken. Dat is een ontwikkeling die we door moeten maken. Nu moeten we laten zien dat we het kunnen. We hebben twee goede trainingsweken gehad en iedereen is gemotiveerd om die drie punten te pakken. Ik kijk dan ook met een positief gevoel vooruit.”

De wedstrijd VV Alkmaar - FC Twente Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark AFC'34 in Alkmaar.