Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen speelt gelijk tegen PEC Zwolle

FC Twente Vrouwen speelde vrijdagavond haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen, op Sportcampus Diekman was PEC Zwolle de opponent. Voor de wedstrijd werd het scorebord uit Het Diekman officieel in gebruik genomen en het portret van Jan Jeuring op de tribune onthuld. Na de eerste competitiewedstrijd te hebben verloren van Ajax, kwam de ploeg vandaag niet verder van een 2-2 gelijkspel. 

Ave 0389

Na een rustig begin met weinig kansen aan beide kanten komt FC Twente Vrouwen in de 31e minuut op een 1-0 voorsprong. Door een prachtige assist van Fenna Kalma schiet Renate Jansen de eerste goal binnen. PEC Zwolle Vrouwen weet hier gelijk op te reageren met de gelijkmaker, Maud Asbroek zorgt in de 33e minuut voor de 1-1. Vlak voor rust weet Naomi Hilhorst op haar oude thuisbasis de 1-2 voor PEC Zwolle Vrouwen op papier te zetten.

Direct na de rust komt Kerstin Casparij in het veld voor Danique Ypema. FC Twente Vrouwen begint fel aan de tweede helft en weet dit goed door te pakken. Er worden veel kansen gecreëerd, maar de bal wil er niet in. Na een dubbele wissel waarin Licia Darnoud en Sabrine Ellouzi in het veld komen voor Maren Tellenbröker en Bente Jansen. Met deze nieuwe energie gaat het tempo flink omhoog. Kerstin Casparij weet in de 81e minuut de 2-2 binnen te schieten. De laatste 10 minuten worden er wederom vele kansen gecreëerd maar helaas eindigt de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Volgende week komen meerdere speelsters uit voor hun nationale ploeg tijdens de interlandperiode.

Vrijdag 25 september speelt FC Twente Vrouwen uit bij VV Alkmaar voor de Eredivisie Cup. 

Foto's: Anja Veurink