Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente vrouwen sluit het jaar goed af (6-1)

FC Twente vrouwen heeft vrijdagavond de laatste 3 punten van het jaar binnen weten te halen. Op Sportpark ‘t Wilbert wist de ploeg van Tommy Stroot met maar liefst 6-1 te winnen. 

20180921 fct%20vr ajax%20vr 15157

FC Twente Vrouwen was de gehele eerste helft de betere ploeg, echter resulteerde dit de eerste 20 minuten nog niet tot een doelpunt. In de 25e minuut opende Cheyenne van den Goorbergh de score. Na een pass van Myrthe Moorrees, draaide ze open en schoot de bal in de kruising. 

Snel daarna volgde de 2-0, deze werd gemaakt door Bente Jansen. Een paar minuten later was het wederom raak! Dit keer was de  doelpuntenmaakster Lynn Wilms. FC Twente Vrouwen heeft de smaak goed te pakken, want de ploeg weet binnen 10 minuten na de eerste goal, de vierde goal en tevens laatste goal voor rust te maken. Dit keer is het Sisca Folkertsma die vanuit de corner van Renate Jansen de bal vol in de kruising weet te schieten. FC Twente Vrouwen gaat rusten met een 4-0 voorsprong. 

Na rust blijven de verhoudingen ongewijzigd, FC Twente Vrouwen domineert de wedstrijd. In de 66e minuut valt de 5-0. Myrthe Moorrees weet uit een vrije trap, net buiten de 16 meter, de bal onder in de hoek binnen te schieten. 
In de 77e minuut wederom een vrije trap op dezelfde plek dit keer benut door Anne Bhagerath. Met een 6-0 voorsprong gaat FC Twente Vrouwen de laatste 10 minuten in. In de extra tijd weet Excelsior Barendrecht nog iets terug te doen, op de valreep is het Henriquez die de bal binnen weet te tikken. FC Twente Vrouwen sluit de laatste wedstrijd van 2018 af met 6-1 winst. 

Scoreverloop:

25' Cheyenne van den Goorbergh 1-0

27' Bente Jansen 2-0

30' Lynn Wilms 3-0

34' Sisca Folkertsma 4-0

66' Myrthe Moorees 5-0

77' Anne Bhagerath 6-0

90'+3' Henriquez(Excelsior Barendrecht) 6-1

Opstelling FC Twente Vrouwen: Daphne van Domselaar, Myrthe Moorrees, Cheyenne van den Goorbergh(45. Anne Bhagerath), Ashleigh Weerden(45. Nina Stapelfeldt), Sisca Folkertsma, Joëlle Smits(68. Jassina Blom), Renate Jansen, Lynn Wilms, Licia Darnoud, Sabrine Ellouzi, Bente Jansen.

In het nieuwe jaar speelt FC Twente Vrouwen weer op 8 februari thuis tegen Achilles'29. Bedankt voor jullie support, fijne feestdagen en tot in 2019 bij onze thuiswedstrijden.