Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen ontvangt ADO Den Haag

FC Twente Vrouwen gaat weer een drukke week tegemoet. In zeven dagen tijd komt de ploeg trainer Tommy Stroot drie keer in actie. Het eerste duel in die serie is de topper tegen ADO Den Haag. Nicky Evrard hoopt dat de goede lijn van de afgelopen periode doorgezet kan worden.

Nicky

‘Lekkere overwinning’

Vrijdag werd er in Amsterdam nog gewonnen van Ajax met 1-2. Een terechte overwinning op de Amsterdammers, waar Nicky Evrard dan ook erg blij mee was. “We hebben laten zien dat we goed bezig zijn. Misschien is revanche niet het goed woord, maar we lieten zien dat we een sterke ploeg zijn. In de eerste helft wist Ajax niet goed waar ze het moesten zoeken. Gelukkig pakken we vlak voor tijd dan de drie punten en dan stap je met een lekker gevoel van het veld. We hebben met passie en veel vertrouwen gespeeld en dan gaat alles lopen. Het was dan ook een lekkere overwinning.”

Lijn doortrekken

Door de overwinning op Ajax staat het team van Tommy Stroot op de tweede plaats achter PSV. De top drie wordt daarnaast gevormd door ADO Den Haag, de tegenstander van vrijdag. Die ploeg heeft echter nog wel een wedstrijd tegoed en maar twee punten minder. Zaak dus om de goede lijn door te trekken. Nicky Evrard heeft daar vertrouwen in. “Zoals al eerder aangegeven zijn we goed bezig. De verdediging geeft weinig weg en de aanvallers weten steeds makkelijker het doel te vinden. Tegen ADO Den Haag moeten we er daarom weer vol in gaan. We hebben ook nog wat recht te zetten tegen die ploeg. Ik verwacht dat het een wedstrijd wordt met veel strijd van beide zijdes. ADO Den Haag is natuurlijk ook een sterke tegenstander, maar als wij ons eigen spelletje kunnen spelen moet het goed komen. Dan steken wij de drie punten in de zak.”

Op vrijdag 7 december speelt FC Twente Vrouwen thuis tegen ADO Den Haag om 19.30 uur op Sportpark 't Wilbert(Achilles'12) in Hengelo.