Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen krijgt VV Alkmaar op bezoek

In 2018 komt FC Twente Vrouwen nog drie keer in actie. De eerste tegenstander die het treft in de Eredivisie Vrouwen is VV Alkmaar. De ploeg van Tommy Stroot kan met veel vertrouwen vooruit kijken naar het duel van dinsdag. Bente Jansen hoopt dat de lijn van de afgelopen periode doorgetrokken kan worden.

20180907 fct%20vr psv%20vr  be1240012400

“Lekkere overwinning”

Afgelopen vrijdag streden FC Twente en ADO Den Haag om de tweede plaats in de Eredivisie Vrouwen. De ploeg van Tommy Stroot liet niets aan het toeval over en liet duidelijk zien de beste te zijn en won ook nog eens met ruime cijfers. Bente Jansen kijkt meer dan tevreden terug op het duel. “We hebben echt een prima resultaat neer gezet. Van te voren had ik ook niet verwacht dat het zo zou lopen, maar we hebben het heel goed gedaan. We zaten er met het hele team vol bovenop. Verdedigend stond het als een huis en aanvallend hebben we laten zien wat we kunnen. We creëren het hele seizoen al veel kansen, maar nu is er ook de scherpte. We groeien daar ook echt in. Terugkijkend op de wedstrijd tegen ADO Den Haag kunnen we concluderen dat het een lekkere overwinning was.”

Lastige wedstrijd

Dinsdag is VV Alkmaar de volgende tegenstander. Een lastige ploeg uit de middenmoot. Bente Jansen hoopt dat ze de lijn van de afgelopen periode door kunnen trekken. “Het is lastig in te schatten welk VV Alkmaar we treffen. Afgelopen week hebben ze nog gelijk gespeeld tegen Ajax met 2-2, maar wij wonnen de uitwedstrijd weer heel ruim (0-5). Ze zijn dus nogal wisselvallig en staan daarom misschien wel op de vijfde plaats. We zullen dus uit moeten gaan van onze eigen krachten. Als we het gevoel van de voorbije periode mee kunnen nemen dan moet het helemaal goed komen.”

Dinsdagavond 11 december speelt FC Twente Vrouwen om 19.30 uur thuis tegen VV Alkmaar op Sportpark 't Wilbert(Achilles'12) in Hengelo.