Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen hervatten play-offs

De kampioen van de Eredivisie is bekend, maar die van de Eredivisie Vrouwen nog niet. FC Twente Vrouwen en Ajax zijn nog volop in de strijd om de titel. Nadat de play-offs afgelopen weken werd onderbroken door interlandvoetbal, staan beide ploegen vrijdag (19.30 uur) in Amsterdam tegenover elkaar. Maud Roetgering kijkt met vertrouwen vooruit naar het duel met de Amsterdammers.

20170908  fct vr  ajax vr  be17862

Incident

Het is alweer even geleden dat FC Twente Vrouwen in actie kwam. Op 30 maart speelde de ploeg thuis tegen PEC Zwolle. Die wedstrijd werd ook maar snel vergeten. De ploeg van Tommy Stroot verloor namelijk met 1-3 van PEC Zwolle. Maud Roetgering wil dan ook niet meer te lang stil staan bij dat duel. “Het was gewoon niet goed. Daar kunnen we kort over zijn. Het verliep niet vlekkeloos, waardoor PEC Zwolle in de wedstrijd kon komen en wij geen tijd meer hadden om het te repareren. Natuurlijk is verliezen nooit leuk, maar misschien was het wel goed voor ons. We hebben de wedstrijd snel achter ons gelaten en hebben met de hele groep een plan bedacht voor de laatste zes duels. Hopelijk was dit een incident en we kunnen vrijdag laten zien dat het ook maar eenmalig was.”

Open wedstrijd

Vrrijdag wacht Ajax. Het verschil tussen beide ploegen is één punt, in het voordeel van FC Twente. Maud Roetgering verwacht een spannend duel. “Het is een belangrijk duel, maar we spelen nog een keer thuis tegen hen. Deze wedstrijd zal dan ook niet beslissend zijn. Als we winnen slaan wij een gat van vier punten. Ajax zal dan ook moeten, wij willen. Toch gaan wij er zo niet in, want wij willen ook die drie punten pakken. Het zal dan waarschijnlijk ook een open wedstrijd worden en beide ploegen zullen er vol voor gaan. Duels tussen FC Twente en Ajax zijn vaak tactische schaakspellen, maar dat is mogelijk deze keer niet het geval. Ik denk dat we er goed voor staan. We zijn de meest constante ploeg en kunnen laten zien dat we niet voor niets bovenaan staan. We hebben een goede kans om dat tegen Ajax weer te laten zien.”