Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente Vrouwen behoudt plaats in Eredivisie Cup

In de return van de Eredivisie Cup start FC Twente Vrouwen met een achterstand uit de eerste wedstrijd. Uit in het MAC3PARK Stadion werd het een 5-4 nederlaag voor FC Twente Vrouwen, wat geen goede uitgangspositie was voor de return. 

Whatsapp%20image%202019 12 13%20at%2021.23.26

FC Twente - PEC Zwolle 4-2 (1-1)

Thuis op Sportcampus Diekman kwam FC Twente Vrouwen op vroege voorsprong door een doelpunt van Bente Jansen, maar 1 minuut later was het raak voor PEC Zwolle, Asbroek schiet van afstand en weet het net te vinden. FC Twente Vrouwen gaat daarmee met een 1-1 gelijkspel de kleedkamer in.

In de tweede helft lijkt het niet gunstig uit te gaan pakken voor FC Twente Vrouwen, door de eerste nederlaag kunnen ze zich geen tweede nederlaag permitteren. Doejaaren scoort de 1-2 voor PEC Zwolle uit een loopactie in de 52e minuut. In de 59e minuut werd Lysanne van der Wal, die naar lang blessureleed weer in de basis mocht starten, vervangen voor Davinia Vanmechelen. In de 80e minuut bleek het Vanmechelen te zijn die de gelijkmaker wist te scoren. De gouden wissel was van Sabrine Ellouzi, die in de 81e minuut werd ingebracht voor Suzanne Giesen en in de 82e minuut FC Twente Vrouwen naar een 3-2 voorsprong schiet. In de extra tijd staat Naomi Hilhorst al klaar om in te vallen voor Renate Jansen, maar die scoort eerst de 4-2 en vervolgens mag ze direct plaats mag maken voor Hilhorst. Na 94 minuten voetballen fluit de scheidsrechter af en wint FC Twente Vrouwen van PEC Zwolle in de Eredivisie Cup. Daarmee behoudt FC Twente Vrouwen haar plaats in de Eredivisie Cup en maakt nog kans om de Eredivisie Cup te winnen. Dat kan alleen als FC Twente Vrouwen wordt uitgedaagd door PSV, die op dit moment de koppositie inneemt door een overwinning op Ajax. 

Scoreverloop
11' B. Jansen 1-0
12' Asbroek 1-1
52' Doejaaren 1-2
80' Vanmechelen
82' Ellouzi
90'+3' R. Jansen

Opstelling: Niënhuis, Ypema, Giesen(81. Ellouzi), van den Goorbergh, Weerden, Kalma, R. Jansen(93. Hilhorst) Wilms, B. Jansen, van der Wal(59. Vanmechelen), Peddemors.