Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente verliest van Heerenveen (2-3)

De thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen is zaterdagavond geëindigd in een 2-3 nederlaag. Hicham Faik opende na vier minuten de score voor de bezoekers. De 0-1 was tevens de ruststand. Kort na rust kwam Heerenveen op 0-2, door een doelpunt van Chidera Ejuke. Vervolgens zorgde Joey Veerman voor 0-3. Vanaf elf meter verkleinde Haris Vuckic de achterstand tot 1-3. Lindon Selahi zorgde voor de aansluitingstreffer. FC Twente ging op jacht naar de gelijkmaker, kreeg enkele goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

 fdx6883

Calvin Verdonk: “Het was een aparte wedstrijd. Ik denk dat we genoeg kansen hebben gekregen in de eerste helft en daarvan hadden we er zeker een moeten maken, Heerenveen maakt het wel af. Dan maken we de 1-3, gaat het publiek erachter staan en komt het geloof er weer in met de 2-3. Als we beter verdedigd hadden, hadden we meer verdiend. We moeten meedogenlozer zijn in de ‘zestien’. 

Gonzalo Garcia: "Het was een lastige wedstrijd, met een pijnlijke nederlaag. We begonnen niet scherp genoeg aan de wedstrijd, met name in de eerste vijf tot tien minuten. Daarvoor werden we gestraft. Vervolgens kregen we meer controle over de wedstrijd, alleen ontbrak het aan scherpte in zowel ons strafschopgebied als dat van Heerenveen. Zij straften die momenten af met de 0-2 en 0-3. We gaven de doelpunten onnodig weg, zoals bij de 0-2 waar de Heerenveen speler tussen drie van onze spelers staat. We bleven vechten en na de 1-3 voor de 2-3. We kregen de kansen op de 3-3, maar wisten ook dat we op moesten oppassen. Heerenveen heeft snelle spelers, waardoor voortdurend het risico op een counter bestond. Dat risico moesten we wel nemen. We waren aanvallend en verdedigend niet scherp genoeg."

FC Twente - sc Heerenveen 2-3 (0-1)

Scoreverloop
04. Faik 0-1
48' Ejuke 0-2
55' Veerman 0-3
65' Vuckic 1-3 pen. 
72' Selahi 2-3

Scheidsrechter:Joey Kooij
Gele kaart: Bednarek (sc Heerenveen)
Toeschouwers: 27.000

Opstelling FC Twente: Drommel, Troupée, Bijen, Pleguezuelo, Verdonk, Aburjania, Busquets (66' Zekhnini), Selahi, Menig, Vuckic, Lang.

Opstelling sc Heerenveen: Bednarek, Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus, Kongolo, Faik, J.Veerman (74' Akujobi), Van Bergen, Ejuke (88' Hoegh), Halilovic (78' Odgaard).

Foto's: Frank Hillen & Gerrit Snippert