Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente verliest in Waalwijk

FC Twente heeft vanavond met 4-1 verloren op bezoek bij RKC Waalwijk. Na vijftien wedstrijden is er, onder toeziend oog van 600 uitsupporters, een einde gekomen aan de ongeslagen reeks. De thuisploeg kwam voor rust op een 2-0 voorsprong, door doelpunten van Mario Bilate en Dylan Seys. Na rust verkleinde Aitor de achterstand. In de slotfase werd een Waalwijkse counter uiterst ongelukkig verwerkt door Ricardinho, die de bal in eigen doel schoot. Vlak voor tijd bepaalde Maatsen de eindstand op 4-1.

20190401 rkc%20waalwijk fct  29881

Trainer Marino Pusic na afloop: “Ik moet zeggen dat we erg ongelukkig waren bij de goals, vooral bij de tweede en derde, wat een afstandsschot en een eigen goal waren. We hebben de wedstrijd vandaag in de eerste helft verloren, waarin we niet agressief genoeg waren. We creëerden wel kansen, maar wisten ze niet te benutten. Al met al was het een ongelukkige nederlaag die we voornamelijk aan onszelf te verwijten hebben.” 

Aanvoerder Peet Bijen: "Vlak voor rust kregen we dat doelpunt tegen en die komt als een enorme klap aan. Dan weet je dat zij achterover gaan leunen en is het zaak om in de rust alles weer op orde te krijgen. In de tweede helft kregen we nog een paar goeie mogelijkheden, waaronder het doelpunt natuurlijk. Daarna krijg je de 3-1 tegen en is de wedstrijd gespeeld. Gelukkig is er vrijdag direct weer een wedstrijd en gaan we het gelijk weer omdraaien.”

Aanstaande vrijdag speelt FC Twente wederom een competitieduel. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt tegen FC Dordrecht in De Grolsch Veste.  

RKC Waalwijk - FC Twente 4-1 (2-0)

Scoreverloop
14’ Bilate 1-0
43' Seys 2-0
64' Aitor 2-1
86' Ricardinho 3-1 (e.d.)
90' Maatsen 4-1

Scheidsrechter: Christiaan Bax
Toeschouwers: 3.200

Gele kaarten: Mulder, Rienstra (RKC Waalwijk), Oosterwijk (FC Twente) 

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Gaari, Meulensteen, Mulder, Ndefe, Rienstra, Seys (72' Baggerman), Sow, Bilate (84' Maatsen), Spierings, Hansson.

Opstelling FC Twente: Drommel, Van der Lely (82' Assaidi), Gonzalez, Bijen, Ricardinho, Smith, Van der Heyden (63' Vuckic), Aitor, Espinosa (72' Zekhnini), Oosterwijk, Friday.

Foto's: Bas Everhard, Gerrit Snippert