Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente verliest in eigen huis

Zaterdagavond leed FC Twente in De Grolsch Veste een nederlaag tegen TOP Oss. Tijdens de derde thuiswedstrijd van het seizoen wonnen de gasten met 1-2. Na een kwartier spelen kwam FC Twente op achterstand door een goal van Smeets (0-1) en halverwege de eerste helft was TOP Oss opnieuw trefzeker. Aitor Cantalapiedra zorgde voor rust nog voor de aansluitingstreffer. 

20180908 fct top%20oss  be1308813088

De nederlaag tegen TOP Oss betekende voor FC Twente de eerste verliespartij van het seizoen. "Het is altijd buitengewoon vervelend als je verliest, zeker als je thuis speelt voor eigen publiek", reageerde trainer Marino Pusic na afloop. "Het ging vandaag om twee momenten en die waren dodelijk voor ons. Bij die momenten hebben we heel slecht verdedigd en ging er vooraf veel fout. Daar werden we keihard voor gestraft. Natuurlijk zijn we een team in opbouw en werken we aan automatismen, maar dat mag geen excuus zijn. In totaliteit zijn er heel veel zaken voor verbetering vatbaar. Pijnlijk vanavond, maar ook een leermoment. We weten waar we staan er hoeveel werk er nog te verrichten is." 

"We geven in het begin veel ruimte weg en spelen hen in de kaart", blikte Wout Brama terug. "Ik vond ons ook niet fris ogen, elke tweede bal was voor TOP Oss. Het voelde alsof we overal een stapje te laat waren. Je verliest terecht, echte kansen hebben ook niet gecreĆ«erd.  Ik voelde geen grip en we hadden geen controle in de wedstrijd. Daar moeten we aan werken. Er mag meer verwacht worden van ons dan we vandaag hebben laten zien."


FC Twente - TOP Oss 1-2 (1-2)

Scoreverloop
15' Smeets 0-1
22' Dogan 0-2
29' Aitor 1-2

Scheidsrechter: Van de Graaf
Gele kaarten: Brama, Holscher (FC Twente). Asmelash, Nieveld (TOP Oss)
Toeschouwers: 26.000

Opstelling FC Twente: Brondeel, Ramos, Gonzales, Nacho, Ricardinho, Brama, Holscher, Espinosa, Bapoh, Boere, Aitor. 

Opstelling TOP Oss: Olij, Van der Sluys, Pique, Fleuren, Nieveld, Smeets (63' Rommens), Stuy van den Herik, Asmelash, Kaak, Dogan (83' Ladan), Oratmangoen (90' Verkoelen). 


Foto's: Frank Hillen, Gerrit Snippert, Bas Everhard