Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente verliest bij Vitesse

FC Twente heeft zaterdagavond een nederlaag geleden in de uitwedstrijd tegen Vitesse. In het Gelredome won de thuisploeg met 1-0 door een doelpunt in de tweede helft van Grot. In die fase was het FC Twente dat de beste mogelijkheden kreeg, op zoek was naar de voorsprong, maar die goal bleef uit. In de eindfase ging FC Twente op zoek naar minimaal de gelijkmaker, kansen waren er voor onder meer Noa Lang en Nakamura, maar de 1-1 bleef uit.

 dhs7177

Vlak voordat Grot namens Vitesse de 1-0 kon scoren, werd een overtreding begaan op Peet Bijen. “Ik werd volledig in de rug gelopen, hij raakte geen bal”, blikt Bijen terug. “Dat is een overtreding, klaar. We hadden vandaag de mogelijkheden om te winnen. We komen achter, dat is geen goed teken, maar laten daarna wel de veerkracht zien om door te gaan. Uiteindelijk staan we met lege handen. We weten dat het erin zit, alleen qua resultaat laten we het niet zien. Dat is extra zuur.”

Onnodige nederlaag
Gonzalo Garcia: "Ik ben teleurgesteld. We speelden redelijk, waarbij we de gevaarlijke spelers van Vitesse bij onze goal vandaan wisten te houden. We kregen zelf de kansen, maar slaagden er niet in om te scoren. Bij het doelpunt ging een overtreding aan vooraf, maar de speler kon ook 70 meter zo het veld oversteken. Uiteindelijk was het een onnodige nederlaag, iets wat ons niet voor het eerst overkomt. Het mentale aspect gaat nu een rol spelen. We zullen sterk moeten blijven en als hecht team blijven spelen. Dat geeft ons de kans om te overleven. Er komt nu een lastig deel van het seizoen, waarin we moeten blijven spelen zoals we gedaan hebben."

Vitesse - FC Twente: 1-0 (0-0)

Scoreverloop
70' Grot 1-0

Scheidsrechter: Richard Martens
Gele kaart: Tronstad, Bazoer, Linssen (Vitesse), Selahi, Bijen, Menig (FC Twente).
Toeschouwers: 14.210

Opstelling Vitesse: Pasveer, Dasa, Obispo, Doekhi, Brenet, Bazoer (31' Grot 72' Buitink), Tronstad, Vroegh (38' Oukili), Linssen, Dicko, Matavž.

Opstelling FC Twente: Drommel, Troupée (86' Verhaegh), Bijen, Julio Pleguezuelo,Verdonk, Aburjania, Busquets (78' Zekhnini), Selahi, Lang (86' Nakamura), Menig, Vučkič.

Foto's: Frank Hillen