Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente treft schikking met Belastingdienst voor € 4,4 miljoen

De Belastingdienst startte begin 2016 een onderzoek naar alle in- en uitgaande transfers bij FC Twente in de periode 2011 tot en met 2015. Aanleiding daarvoor waren aanwijzingen en berichten over mogelijke onregelmatigheden. Het onderzoek betrof een loonbelasting- en omzetbelastingonderzoek en richtte zich met name op mogelijke betalingen aan spelers via derden. Daarbij was de Tadic-transfer het meest in het oog springend.

Logo header 1

Na een lange periode van onzekerheid is er duidelijkheid over de hoogte van de naheffing. Er is overeenstemming bereikt over een naheffing van in totaal € 4,4 miljoen. FC Twente had al een vergrijpboete van € 250.000 van de Belastingdienst opgelegd gekregen. Het zijn bedragen die de club hard raken. Tegelijkertijd betekent het een zeer belangrijke stap in het opruimen van zaken uit het verleden.

Van de naheffing heeft een bedrag van € 2,9 miljoen betrekking op de transfers van Dusan Tadic. FC Twente heeft aan de onderzoeken van de Belastingdienst haar volledige medewerking verleend. Over de verschillen van inzicht is tussen de Belastingdienst en FC Twente langdurig en in goede harmonie gesproken. Uiteindelijk is overeenstemming bereikt. Hoewel FC Twente rekening heeft gehouden met een naheffing, betekent dit niet dat FC Twente dit bedrag op dit moment beschikbaar heeft.

Erik Velderman: “De belastingclaim heeft lange tijd als een donkere wolk boven het stadion gehangen. Het is goed dat we nu weten waar we aan toe zijn. Dat laat onverlet dat dit FC Twente financieel hard raakt. We inventariseren hoe we deze claim kunnen financieren. Voor iedereen in en rondom FC Twente is het in ieder geval belangrijk dat er ‘een hek omheen staat’ en dat we het verleden echt achter ons kunnen gaan laten. Al onze energie hebben we nodig voor de toekomst en dit is daarin een uiterst belangrijke stap.”