Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente tekent convenant met Saxion

Dinsdagavond, aansluitend aan de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie in De Grolsch Veste, heeft FC Twente een convenant ondertekend met hogeschool Saxion.

Thumbnail  dhs6323
"Ook bij Saxion staat het ontwikkelen van jeugdig talent centraal"

FC Twente en Saxion willen met de partnerovereenkomst elkaar ondersteunen bij de ontwikkeling van beide organisaties en diensten. FC Twente en Saxion zetten zich in voor  voor een vitale regio Twente. Daarbij worden verschillende activiteiten ontplooid op het gebied van onder meer sport, scholingen gezondheid. Dit zal waar mogelijk aansluiten op de lopende projecten van Scoren in de wijk in Enschede en Hengelo. Ook wordt een begin gemaakt met het oppakken van onderzoeksvraagstukken bij de Voetbalacademie.

Anka Mulder, voorzitter college van bestuur Saxion: “Wij zijn van en voor de regio, dus ook voor de stad Enschede. Daarom vinden wij deze overeenkomst heel belangrijk. Saxion staat voor onderzoek en onderwijs en we willen ons op dat gebied inzetten voor FC Twente. Dat kan onder meer op het vlak van onder andere gezondheid, ICT, eventmanagement, veiligheid of maatschappelijke projecten in de wijk.”

Paul van der Kraan: “We zijn blij en trots dat we deze overeenkomst met Saxion tekenen. Ook bij Saxion staat het ontwikkelen van jeugdig talent centraal, het is mooi dat we met deze samenwerking daar gezamenlijk een bijdrage aan kunnen leveren.”