Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente speelt gelijk tegen FC Emmen

FC Twente heeft zaterdagavond in De Grolsch Veste de oefenwedstrijd tegen FC Emmen afgesloten met een gelijkspel. Voor rust scoorde Marko Kolar voor de bezoekers en in de tweede helft zorgde Vaclav Cerny met een fraai afstandsschot voor de gelijkmaker (1-1). 

Imgl2572

Voor beide teams was het zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd voordat volgend weekend de competitie begint. Dan komt Fortuna Sittard zaterdagavond naar De Grolsch Veste. Vergeleken met het oefenduel van vorige week tegen Holstein Kiel was de basiself op een plek gewijzigd, Nathangelo Markelo speelde voor Tyronne Ebuehi. 

In de openingsfase kreeg FC Twente kansen via Vaclav Cerny, Danilo en Queensy Menig en had Nikolai Laursen voor FC Emmen de openingstreffer op de schoen. Marko Kolar was diegene die de bezoekers op 0-1 bracht. De spits kopte de bal uit een corner achter Joel Drommel.

FC Twente begon ongewijzigd aan de tweede helft. Na bijna een kwartier spelen zorgde Vaclav Cerny voor de 1-1. Cerny kwam vanaf de rechterkant naar binnen en verraste doelman Telgenkamp met een schot in de korte hoek. Nadat Lazaros Lamprou, Tyronne Ebuehi en Alexander Jeremejeff in de ploeg waren gekomen, kreeg Jayden Oosterwolde een goede mogelijkheid op de 2-1. De verdediger zag zijn schot net voor de lijn gekeerd worden door Telgenkamp en in de rebound schoot Cerny de bal net over het doel. FC Twente ging nadrukkelijk op zoek naar de tweede treffer en leek deze ook te maken, maar invaller Ramiz Zerrouki werd terug gevlagd voor buitenspel. Die tweede goal kwam er niet, zodat de 1-1 op het scorebord bleef staan. 

FC Twente – FC Emmen 1-1 (0-1)

Scoreverloop
26’ Marko Kolar 0-1
57’ Vaclav Cerny 1-1

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Toeschouwers: 3.600

Opstelling FC Twente: Drommel, Markelo (62’ Ebuehi), Pleguezuelo, Schenk, Oosterwolde (77' Smal), Brama, Roemeratoe, Bosch (80' Zerrouki), Menig (62’ Lamprou), Danilo (62’ Jeremejeff), Cerny.

Opstelling FC Emmen: Telgenkamp, Veendorp, Araujo, Tibbling, De Leeuw, Kolar, Pena, Laursen, Chacon, Cavlan, Bijl.

Foto's: Gerrit Snippert en Bas Everhard