Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente speelt gelijk in Kerkrade

Op bezoek bij Roda JC speelde FC Twente vrijdagavond met 1-1 gelijk. Mario Engels opende voor rust de score. Na rust maakte Aitor gelijk. Vijf minuten voor het einde stopte Joel Drommel een een strafschop van Engels. Ondanks een aantal mogelijkheden in de slotfase bleven verdere doelpunten uit. Komende vrijdag wacht FC Twente opnieuw een uitduel, dan gaat de ploeg op bezoek bij Top Oss. 

20190301 roda%20jc fct sparta 13627

"De wedstrijd kwam niet op gang", blikte Marino Pusic terug. "Van onze kant was het baltempo en waren de keuzes te traag. We hadden de kantwissel beter moeten hanteren. Net toen we beter in ons spel kwamen scoorde Roda JC. Ik was niet tevreden, de organisatie was oke, het druk zetten ook, maar aan de bal hadden we meer moeten brengen."

"De tweede helft waren we heel goed aan de bal, maar hadden we bij een aantal momenten betere keuzes kunnen maken. We scoorden de terechte gelijkmaker en hadden daarna nog een aantal mogelijkheden met een schot tegen de paal en via corners. Soms loopt een wedstrijd zoals hij loopt, met Joel die fantastisch een penalty stopt. We kwamen met een man minder te staan en zelfs dan proberen we nog aan te vallen. Alle complimenten voor de ploeg. We hebben karakter getoond, de rug gerecht en ons onder moeilijke omstandigheden niet laten verslaan."

Roda JC - FC Twente 1-1 (1-0)

Scoreverloop
28' Engels 1-0
66' Aitor 1-1

Scheidsrechter: Jeroen Manschot
Gele kaart: Milts, Loshaj (Roda JC), Drommel (FC Twente)
Toeschouwers: 7.162
Rode kaart: 87' Van der Heyden (FC Twente, 2x geel)
Bijzonderheden: 84' Drommel stopt strafschop van Engels 

Roda JC: Novakovic, Dijkhuizen, Werker, Jensen, Keulen, Verburgh, Souren, Milts, Van Velzen, Simakala, Engels.

FC Twente: Drommel, Ricardinho, Bijen, Gonzalez, Schenk, Van der Heyden, Smith, Espinosa (65' Hamdaoui), Aitor, Boere (86' Assaidi), Friday (72' Oosterwijk).

Foto's: Bas Everhard

STEM OP DE MAN OF THE MATCH