Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente speelt gelijk in Kerkrade

FC Twente heeft zaterdagavond gelijkgespeeld tegen Roda JC. Bijna de gehele tweede helft stond de ploeg van trainer Gertjan Verbeek op voorsprong door een doelpunt van Haris Vuckic, maar vlak voor tijd scoorde de thuisploeg alsnog: 1-1.

20180120 rodajc fct 12877

FC Twente begon in Kerkrade met nieuweling Adam Maher en Richard Jensen in de basis. Jensen verving de geblesseerde Thesker, die kampt met een enkelblessure en was niet klaar voor het duel met Roda JC. 

Beide ploegen gingen met een 0-0 gelijke stand de rust in. In de slotfase van de eerste helft kreeg Tom Boer de beste kans, maar de bal ging via de doelman Jurjus tegen de paal. Na tien minuten in de tweede helft bracht Haris Vuckic FC Twente op voorsprong. Een fraaie combinatie met Oussama Assaidi leidde de eerste FC Twente-goal voor Vuckic in. Kort daarna leek Boere FC Twente de tweede goal te bezorgen, echter schoot de spits opnieuw op de paal. De gelijkmaker voor de thuisploeg viel in de slotfase. Schahin kopte namens Roda JC vlak voor tijd de gelijkmaker binnen. 

Zaterdag 27 januari speelt FC Twente thuis, dan komt PSV op bezoek in De Grolsch Veste. Aanvang 19.45 uur. 

Roda JC - FC Twente 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 
54' Vuckic 1-0
89' Schahin 1-1

Scheidsrechter: Reinold Wiedemeijer
Gele kaart: Cuevas, Kvasina, Lam
Toeschouwers: 12.475

Opstelling FC Twente: Drommel, Ter Avest, Bijen, Lam, R. Jensen, Cuevas, Maher (81' Van der Heyden), 
Vuckic, Jensen (88' Laukart), Assaidi, Boere (78' Kvasina)

Opstelling Roda JC: Jurjus; Dijkhuizen, Auassar, Ananou, Vansteenkiste (70' Ngombo), Gnjatic (80' Ndenge), 
Gustafson, Engels (55' Van Velzen), Rosheuvel, Schahin, Avdijaj.

Stem hier op The Man of the Match


Foto's: Bas Everhard