Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente in business: Voicedata en Alarm Wesa

Van gezelligheid in een business lounge naar een zakelijke afspraak doordeweeks. Veel sponsors van FC Twente werken onderling samen en een aantal van deze mooie samenwerkingen worden uitgelicht. Deze week komen Xander Dekker en Mike Westerman aan het woord. Xander is werkzaam als commercieel directeur bij Voicedata. Mike is mede-eigenaar van Alarm Wesa. Tijdens het artikel wordt er dieper ingegaan op de samenwerking tussen beiden. 

Xander%20dekker%20 %20mike%20westerman

Xander en Mike poserend op de Alphatoren in Enschede, welke tot een van de gezamenlijke klanten behoort en waar de samenwerking reeds is toegepast. 

Voicedata
Voicedata vestigt zich in Hengelo en behoort al jaren tot de snelgroeiende ondernemingen van Nederland. Het bedrijf specialiseert zich in vaste telefonie, mobiele telefonie, internet verbindingen en levert eigenlijk alles wat daar op de zakelijk markt tot toebehoort. In januari 2004 is het opgericht en destijds ontstaan doordat het bellen via internet rond die periode zijn oorsprong vond. Tot die tijd draaide eigenlijk alles nog op oude technologie en dus werd het moedige besluit genomen om in deze branche te pionieren. Dit maakt het bedrijf direct tot een van de meest ervaren spelers binnen hun markt. “Als je ergens echt in gespecialiseerd bent, kan er iets uit handen van de klant genomen worden. Hier streven wij naar en om dit te kunnen verwezenlijken gaan wij een stap verder. Wij zoeken namelijk echt de samenwerking met de klant zodat wij degene zijn waarop ze terug kunnen vallen. Door dit te realiseren hopen wij dat de klant ons niet puur als leverancier ziet, maar meer als externe collega. Dit leidt onder andere tot een meer succesvolle en diepgaande relatie, iets waar ik persoonlijk de grootste voldoening uit haal.” Aldus Xander.

“Wij willen dé toonaangevende telefoon- en internetleverancier in Twente zijn. Sterker nog, in heel Nederland”

Of het nou op het gebied van reclame, ondersteuning, verkoop, of dergelijke is, alle door Voicedata verrichte werkzaamheden moeten ten alle tijden voldoen aan de drie kernwaarden van het bedrijf: professionaliteit, betrouwbaarheid en toegankelijkheid. Het zorgt voor een bepaalde cultuur, een bepaalde laagdrempeligheid, iets wat een belangrijke bijdrage levert aan de bevrediging in wensen en behoeften van klanten. Op de vraag waar het bedrijf over een aantal jaar wil staan antwoord Xander ambitieus: “Wij willen dé toonaangevende telefoon- en internetleverancier in Twente zijn. Sterker nog, in heel Nederland!”

Alarm Wesa
Alarm Wesa installeert bij zowel particulieren, bedrijven en overheid beveiligingssystemen en is een echt begrip in Enschede en de regio Twente. Of de klant nou op zoek is naar alarmsystemen, camerasystemen, brandmeldsystemen of toegangscontrolesystemen, ze worden volledig ontzorgt op het gebied van beveiliging. Het bedrijf is in 1983 opgericht door de vader van Mike, Henny Westerman. Na het in 2011 overlijden van zijn vader hebben Mike en zijn moeder Jeanette het bedrijf overgenomen. Vanaf het aankomende kalenderjaar, 2021, zal moeders een stap terug doen en hij de verantwoordelijkheid volledig op zijn schouders nemen. Hetgeen wat het werk voor Mike zo leuk maakt zit hem in de diversiteit van klanten en opdrachten. “De ene week zit ik aan de keukentafel bij mensen thuis en de week erop zit ik met de gemeente aan tafel. Er wordt dan bijvoorbeeld gesproken over projecten voor 1 á 2 camera’s, maar ook over meer dan 50.”

“Wij willen de aankomende jaren een gestage groei doormaken. Dit tot maximaal 15 werknemers”

Binnen Alarm Wesa staat de klant centraal. Het streven is dat elke installatie er verzorgt uit ziet en optimaal wordt afgeleverd aan de consument, zodat zij het volledige vertrouwen in hun beveiliging hebben. Wanneer er aan Mike naar de toekomstplannen wordt gevraagd reageert ook hij ambitieus: “Op dit moment is onze kracht dat wij, door de compactheid van het bedrijf, snel kunnen schakelen en daardoor onze klanten tevreden houden. Echter willen wij de aankomende jaren een gestage groei doormaken. Dit tot maximaal 15 werknemers.”

De samenwerking
De onderlinge samenwerking is in medio 2016 ontstaan, enigszins door FC Twente. De heren kennen elkaar namelijk van de TOS. De inhoud van het partnerschap is eigenlijk vrij simpel, beide bedrijven zijn namelijk klanten van elkaar en bedienen samen andere bedrijven in Twente. De diensten die Voicedata draait zijn complementair en Alarm Wesa is gespecialiseerd in alarmsystemen, de beveiliging bij de klant. Daar is logischerwijs internet bij nodig, dus schakelt Mike met zijn bedrijf de hulp van Xander in. Dit maakt gelijk dat ze de geschikte partner voor elkaar zijn. Voicedata kan de klant via Alarm Wesa iets bieden wat anders niet het geval zou zijn, andersom heeft Alarm Wesa de diensten van Voicedata nodig om klanten te kunnen helpen. Dit heeft onderling geleidt tot een sterke band, getuige de gunfactor van beide kanten: “Als klanten naar een alarmsysteem op zoek zijn of als een goede internetverbinding niet op orde is, dan haken wij daar op in. Een belletje naar elkaar is dan ook snel gemaakt. Op die manier trekken we elkaar op, dat is heel erg prettig.”

Vertrouwen is binnen de samenwerking het sleutelwoord. Het zonder na te denken de klant contact op laten nemen met de ander, het weten waar over gesproken wordt, het altijd bereikbaar zijn of het onderling sparren over een oplossing bij de klant zijn dan ook kenmerken die de samenwerking tekent.

FC Twente
Naast dat de bedrijven onderling een sterke band hebben, is die er ook met FC Twente. Xander bezoekt al vanaf zijn vierde levensjaar de club, destijds nog in Het Diekman. Wanneer de naam van het legendarische stadion valt, komt er direct een mooie herinnering naar boven: “Ik stond voor het eerst met mijn oude buurman in Vak-P. Michel Boerebach scoorde die wedstrijd een penalty. Iedereen ging door het dolle heen!” En wat betreft de toenmalige buurman, hij beschikt vandaag de dag nog steeds over een seizoenkaart in ‘P’. Voicedata is sinds 2012 sponsor van FC Twente en begon destijds bij de FC Twente Vrouwen. Een sponsorschap bij de vrouwentak kwam – naast dat het een prachtig onderdeel van de club is – vooral door de tweelingzus van Xander. Dit is namelijk ‘Oranjeleeuwin’ Anouk Dekker, destijds speelster van FC Twente en tegenwoordig actief voor het Franse Montpellier. Maar inmiddels dus sponsor van het mannenvoetbal, waarbij hij zowel privé als zakelijk nog altijd wedstrijden in De Grolsch Veste bezoekt. Vorig seizoen werd er tijdens de thuiswedstrijd tegen Ajax bijvoorbeeld nog namens het bedrijf een skybox gehuurd.

"Je komt in contact met andere ondernemers en een nieuwe samenwerking is dan ook snel gemaakt”

Ook Mike bewaart mooie herinneringen aan het stadion, welke destijds gelegen was aan de J. J. Van Deinselaan te Enschede. Zijn vader was al sinds die tijd supporter van de club en nam zijn zoon op jonge leeftijd mee. Het mag dus ook geen verassing heten dat het rode FC Twente bloed door zijn aderen stroomt. “Toen het nieuwe stadion kwam zijn wij gelijk mee verhuist. We hebben ons toen in eerste instantie aangemeld bij de Gouden Talenten. Na een tijd werden we lid van de TOS en bezochten we bijna elke thuiswedstrijd. Verder ben ik ook nog een periode lid geweest van de Pegasus club, om vervolgens de overstap naar de TGT te maken.”

Het sponsorschap is volgens beide heren dan ook echt een aanrader: “Je wordt er heus geen miljonair van, maar haalt er zakelijk wel veel uit. Het biedt ondernemers bijvoorbeeld vele voordelen om hun netwerk uit te breiden. Je komt in contact met anderen en een nieuwe samenwerking is dan ook snel gemaakt. Gezellig naar de voetbal en tegelijkertijd netwerken en lekker lullen over het spelletje. Mooier kan toch niet?!”