Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente in business: Kuipers Logistics en Eqib | The Human Factor

Zeggen wat je doet en doen wat je zegt

Van gezelligheid in een Business lounge naar een zakelijke afspraak doordeweeks. FC Twente in Business laat graag zien hoe de gezelligheid tijdens en omtrent de wedstrijden ook echt kan leiden tot mooie samenwerkingen en goede business! Op een mooie ochtend in mei hebben wij daarom Harry Kuipers, directeur-eigenaar bij Kuipers Logistics en Helma Luijten, Senior Staf & Management Recruiter bij Eqib | The Human Factor ontvangen in De Grolsch Veste. En zij waren er niet alleen! Boegbeelden van FC Twente Kick van der Vall en Eddy Achterberg kennen zowel Harry als Helma goed en vormden een mooi welkomstcomité.

Kuipers%20%20eqib


Kuipers Logistics

In 1987 begon de toen 25-jarige Harry Kuipers zijn eigen onderneming. Wat begon met één vrachtwagen groeide door de jaren heen tot een onderneming dat met weg-, lucht- en zeevracht logistieke oplossingen biedt over de gehele wereld. In eerste instantie richtte Harry zich met zijn bedrijf op wegtransport naar Oost-Europa, maar na de val van het IJzeren gordijn in 1989 en de komst van nieuwe concurrentie werden de pijlen ook op andere landen in Oost-Europa gericht.

Met deze ontwikkeling kunnen wij een totaalpakket aanbieden bij klanten

Het duurde niet lang voordat de routekaart werd uitgebreid in de richting van Zuid-Europa. In 1994 werd een transportbedrijf overgenomen die zijn specialisme had in Spanje en Italië. Twaalf jaar geleden is Kuipers ook begonnen met zee- en luchtvracht. “Met deze ontwikkeling kunnen wij een totaalpakket aanbieden bij klanten,” vertelt Harry. Kuipers Logistics heeft ook vele partners, deze zijn voornamelijk gevestigd in de regio Twente. Daarbij benadrukt Harry: “Iedereen heeft zijn eigen specialisme. Met onze vrachtwagens komen wij moeilijk in landen uit Scandinavië, dan helpt een partner ons daarbij.”

Anno 2021 omschrijft Harry zijn onderneming als volgt: “Kuipers Logistics is een trein die loopt, daar kun je niet meer uitspringen en daar wil je ook niet meer uitspringen. Je moet alleen wel bij de tijd blijven en zorgen dat de jonge knapen voor jou de kastanjes uit het vuur willen halen”. Harry prijst hiermee zijn relatief jonge management dat constant bezig is met vernieuwingen binnen Kuipers Logistics.  

Eqib | The Human Factor

Het bedrijf Eqib bestaat inmiddels 18 jaar. In de beginperiode lag de focus echt op recruitment. Zo zijn er ook specialistische teams van IT en Technical Recruiters bijgekomen om klanten bij alle soorten vacatures te kunnen ondersteunen. In de afgelopen jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een echte HR Business Partner van bedrijven. Zo houden zij zich tegenwoordig ook bezig met Coaching, Assessments, Leiderschapstrainingen, Newplacement en de HR Strippenkaart. “Wij verzorgen de instroom, uitstroom en doorstroom van mensen in organisaties. Bij elk facet kunnen wij ondersteuning bieden voor klanten. Hierbij staan wij met Eqib voor The Human factor. Dat betekent voor ons dat de mens altijd centraal staat, dus bijvoorbeeld verder kijken dan het cv en ook kijken naar de ‘soft skills’ van mensen.” aldus Helma.

Op de vraag wat werken bij Eqib leuk maakt, reageert Helma als volgt: “Het helpen van organisaties om gezamenlijk naar een doelstelling te komen. Bij een aanvraag van een potentiële klant proberen wij zo goed mogelijk te faciliteren. Dat maakt het werk hartstikke mooi!” Eqib heeft zijn hoofdvestiging in Hengelo met 24 werknemers. In Deventer hebben zij een tweede vestiging en binnenkort volgt er nog een uitbreiding met een nieuwe vestiging in Zwolle.

Kick was het gezicht van FC Twente en ik was achter de schermen druk bezig. Dat maakte ons een sterk team

Het contact tussen Kuipers en Eqib is eigenlijk heel natuurlijk ontstaan. Toen Helma na een tijd in Spanje gewoond te hebben begon als Recruiter bij Eqib heeft zij contact gezocht met mensen waarmee zij in het verleden altijd al goed contact mee had. Zo ook met Kuipers Logistics. Dit contact begon al in de tijd dat Helma zelf nog werkzaam was bij FC Twente. Bij FC Twente was Helma verantwoordelijk voor alle skyboxen. Hier werkte Helma veel samen met Kick, daar vertelt zij dan ook trots over: “Kick en ik deden eigenlijk alles samen. Kick was het gezicht van FC Twente en ik was achter de schermen druk bezig. Dat maakte ons een sterk team.”

Samenwerking

Kuipers Logistics en Eqib hebben een langlopende werkrelatie waarbij Eqib de wervingstrajecten voor Kuipers Logistics verzorgt. Helma weet tenminste één uitspraak van Harry uit het eerste gesprek goed te herinneren. “Zeggen wat je doet en doen wat je zegt” En dat is ook iets waar Eqib zich helemaal in kan vinden. Harry vult hierbij aan dat Helma op het goede moment binnenkwam voor een gesprek. “Het is niet onze corebusiness om mensen aan te nemen. Wij hebben zo af en toe iemand nodig. Daar zijn wij niet op gespecialiseerd, daarbij is Eqib van grote waarde voor ons. Wij vinden het bij Kuipers van belang dat een sollicitant fatsoenlijk antwoord krijgt. Die sollicitanten verdienen ook een goed antwoord, ook al worden ze afgewezen. Hier schakelen wij Eqib voor in, die verzorgen dat gehele traject voor ons,” vertelt Harry.

FC Twente

Naast dat de organisaties onderling een sterke band hebben, is die er ook met FC Twente. Kuipers is al geruime tijd sponsor bij FC Twente. Ook bezit Harry een eigen skybox samen met vrienden. Deze hebben ook allen een eigen onderneming. “In de skybox draait het ten eerste om de gezelligheid, maar het is toch ook een bepaald netwerk wat je bezit,” vertelt Harry. Kick vult hierbij aan dat de vrouwen het ook goed met elkaar kunnen vinden. Dat is voor Harry ook erg belangrijk: “Het hele gezin ziet elke wedstrijd als een avond uit. Dat is het mooie aan FC Twente.”

Eqib is ook al jarenlang sponsor en skyboxhouder. Zo maakt Eqib ook onderdeel uit van de TOS en het nieuwe TGT. “Wij vinden het erg belangrijk om de regio te steunen. Dat kan door FC Twente. Wij hebben natuurlijk ook een vestiging in Deventer en straks in Zwolle maar ons hart blijft bij (FC) Twente liggen,” vertelt Helma.

FC Twente is een hartstikke mooie club, met een mooi verleden en hopelijk een mooie toekomst

Het sponsorschap is voor beide organisaties een aanrader: “Tuurlijk zouden wij dit aanraden. FC Twente is een hartstikke mooie club, met een mooi verleden en hopelijk een mooie toekomst. Financieel wordt er wel een betere fundering gewenst. Dat er ook weer spelers kunnen worden vastgelegd voor een langere periode.  

“Op alle vlakken zijn wij de nummer vier van Nederland, alleen op de ranglijst nog niet. Daar moeten wij met FC Twente naar toe! De hele organisatie gaat en staat met wat er op de wedstrijddag gebeurt. Zo werkt dat bij een voetbalclub”. Hiermee sluit Kick het gesprek passend af met een mooi toekomstperspectief.