Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente in business: HUUS.nl en Van der Molen Beveiligingstechniek

Van gezelligheid in een business lounge naar een zakelijke afspraak doordeweeks. Veel sponsors van FC Twente werken onderling samen. Vanaf vandaag worden een aantal van deze mooie samenwerkingen uitgelicht. Deze week komen Martijn Geerdink en Luc van der Molen aan het woord. Martijn is mede-eigenaar van HUUS.nl. Het bedrijf is als webshop binnen de meubelwereld actief. Luc is werkzaam bij familiebedrijf Van der Molen Beveiligingstechniek, welke, zoals de naam al doet vermoeden, actief is binnen de wereld van beveiligingssystemen. Tijdens het artikel wordt er gesproken over de samenwerking tussen beiden, waarbij Van der Molen Beveiligingstechniek sinds kort het pand van HUUS.nl beveiligd.

Martijn%20%26%20luc

HUUS.nl

Van der Molen Beveiligingstechniek

HUUS.nl
Dat het verkopen van tafelsetjes op een zolderkamer geleid heeft tot een webshop in meubels met inmiddels veertig werknemers in dienst had Martijn nooit durven dromen. Toch is het de realiteit. Naar aanleiding van het succes besloten hij en twee anderen om hun baan in februari 2019 op te zeggen en zich volledig te storten op het ondernemerschap. Martijn houdt zich dagelijks bezig met de ontwikkeling en groei van het bedrijf. Zo stuurt hij het klantenservice- en marketingteam aan en maakt hij samen met zijn compagnons het beleid op korte en lange termijn.

"Het streven is om in elke woning in Nederland een 'HUUS-meubel' te plaatsen"

Snelle groei
HUUS.nl maakt al sinds haar oprichting een snelle groei door, iets wat leidt tot veel dynamiek op de werkvloer. “Door de snelle groei hebben we een enorme naamsbekendheid gecreëerd. De afgelopen en komende maanden zijn we bezig met het verder optimaliseren van ons proces. Maar dat houdt onze groeiambities niet tegen." Wanneer er gevraagd wordt naar wat Martijn nou het allerleukste vindt, is hij duidelijk: "Het echt bezig zijn met het neerzetten van een merk. Ik ondervind dat steeds meer mensen de naam van het bedrijf herkennen. Dat geeft mij een trots gevoel." Martijn is, samen met zijn team, ambitieus: "Het streven is om in elke woning in Nederland een ‘HUUS-meubel te plaatsen." 

Van der Molen Beveiligingstechniek
Het bedrijf Van der Molen Beveiligingstechniek is ontstaan in 1963. Destijds is er begonnen met alleen het aanleggen van elektrotechnische installaties, maar inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf dat beveiligingssystemen op het gebied van brand, inbraak, camera, toegangscontrole en noodverlichting levert, installeert en onderhoud. Onder andere gecertificeerde Siemens brandmeldinstallaties en geavanceerde Mobotix cameraobservatiesystemen worden door het familiebedrijf geïnstalleerd.

Wat het werk voor het team van Van der Molen zo uitdagend maakt zit hem in het spel om steeds weer de techniek op wensen en behoeften van de klanten af te stemmen. Het gevoel van veiligheid staat hierbij centraal. Wanneer er gevraagd wordt naar de toekomstplannen van het bedrijf maakt Luc duidelijk dat hier de nodige uitdagingen liggen. “Graag zouden we in de aankomende jaren doorgroeien aan de uitvoerende kant. Goede praktisch- en technisch opgeleide mensen zijn schaars. Daarom doen we veel aan intern opleiden om zo de huidige en nieuwe medewerkers klaar te stomen voor de techniek en dit prachtige vak."

De samenwerking
Martijn en Luc zijn met hun bedrijven nauw betrokken bij FC Twente. Beide zijn lid van Talent Groep Twente. (Daarnaast is Van der Molen Beveiligingstechniek ook aangesloten bij de TOS). Het is dus ook geen toeval dat ze elkaar kennen van de TGT. Beide heren kunnen het doorgaans prima met elkaar vinden en hebben onderling goed contact. Het ontstaan van de samenwerking is toch enigszins toevallig te noemen. Door de snelle groei die HUUS.nl doormaakt kon Martijn wel wat extra ‘ogen’ gebruiken, waardoor hij opzoek moest naar een beveiligingssysteem voor zijn magazijnen.

"Alles wordt van A tot Z door Van der Molen Beveiligingstechniek geregeld"

Martijn bedacht zich geen moment, pakte de telefoon en benaderde Luc. Diezelfde week is er nog een afspraak gemaakt en enige tijd later was het systeem geïnstalleerd. Inmiddels werken de bedrijven al een kleine vier maanden succesvol samen en heeft Van der Molen Beveiligingstechniek ook op een tweede locatie het camerasysteem mogen installeren, waardoor HUUS.nl op elk gewenst moment kan inzien wat er op beide locaties gebeurt. Vertrouwen is datgene wat de onderlinge samenwerking tot een succes maakt. “Alles wordt van A tot Z geregeld. We weten dat het goed komt en kunnen echt van hun op aan. Dat maakt Van der Molen Beveiligingstechniek de geschikte partner voor ons” aldus Martijn.

FC Twente
Martijn en Luc zijn al jaren fan van FC Twente. Dit seizoen wordt voor HUUS.nl het tweede jaar als sponsor van de club, terwijl Van der Molen Beveiligingstechniek dit al ruim vijftien jaar (!) is. Ze houden van het voetbal en de gezelligheid bij thuiswedstrijden. "Je netwerk vergroten en daardoor gelijk naar je favoriete voetbalclub kunnen is toch de perfecte combinatie?" Naast Martijn en Luc zijn ook veel van hun medewerkers fan, waartoe een groot gedeelte zelfs over een seizoenkaart beschikt. Zowel HUUS.nl als Van der Molen Beveiligingstechniek zijn tijdens thuiswedstrijden dus goed vertegenwoordigd in De Grolsch Veste.

De voordelen van het sponsorschap worden duidelijk herkend. De boarding en deelname aan TOS en TGT zorgen voor een grotere zichtbaarheid binnen zowel het stadion als het netwerk van de club. Het sponsorschap is volgens beiden dan ook echt aan te raden: "FC Twente is voor jonge ondernemers, jong talent, start-ups en scale-ups een prachtig podium om je netwerk uit te breiden. Al helemaal met de komst van Talent Group Twente. Sterker nog, wij hebben al tegen veel anderen gezegd dat ze bij de TGT aan moeten sluiten!"