Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente in business: Bravo Beveiliging en Haverkamp Onderhoud

Van gezelligheid in een Business lounge naar een zakelijke afspraak doordeweeks. Veel sponsors van FC Twente werken onderling samen. FC Twente in Business is terug van weggeweest, met deze week Bravo Beveiliging en Haverkamp Onderhoud. Namens Bravo Beveiliging spraken wij met René Bouman, eigenaar en mede oprichter van Bravo Beveiliging. Tijdens het artikel wordt er gesproken over de samenwerking tussen beide bedrijven.

Bravo%20en%20haverkamp

Bravo beveiliging

Bravo beveiliging is opgericht in 2018, maar heeft een bak ervaring waar je u tegen zegt! Eigenaren René Bouman en Bert-Jan Nusmeier hebben in voorgaande jaren kennis opgedaan binnen particuliere beveiligingsbedrijven en de Koninklijke Marechaussee. Te samen met het management hebben zij ruim 50 jaar ervaring binnen de beveiligingsbranche. Met vestigingen in Enschede, Hengelo, Almelo en Oldenzaal heeft Bravo Beveiligingen een forse groei doorgemaakt vanaf de oprichting. Fysieke werkzaamheden zoals mobiele surveillance, alarmopvolging, evenementenbeveiliging, objectbeveiliging en beveiliging in de zorg zijn de normale gang van zaken voor de circa 50 werknemers van Bravo Beveiliging.

“Niet om de grootste te worden, maar om de beste te blijven!”.

Wat het werken bij Bravo Beveiliging leuk maakt zit hem in de veelzijdigheid van opdrachtgevers. Van de plaatselijke bakker op de hoek tot grote multinationals. Dit zorgt er mede voor dat geen enkele dag hetzelfde is voor de werknemers. Bravo Beveiliging streeft naar een interne doelstelling, dat alle medewerkers met plezier naar het werk komen en met een voldaan gevoel weer huiswaarts gaat. “Hierdoor neemt het werkplezier, de betrokkenheid en de verantwoordelijkheid toe met als resultaat een kwalitatief goede dienstverlening”. Met onder andere het doorlopend trainen en begeleiden van medewerkers, werkt Bravo Beveiliging naar het uiteindelijke doel dat luidt “Niet om de grootste te worden, maar om de beste te blijven!”.

Het woord “Partnership” staat hoog aangeschreven bij het management. Bravo Beveiliging ziet een samenwerking niet als een verhouding tussen opdrachtgever-opdrachtnemer, maar als het totaal ontlasten en ontzorgen van de opdrachtgever, met het organiseren van maatwerkoplossingen. “Opdrachtgevers mogen dan ook meer van ons verwachten dan louter het leveren van personeel. Onze medewerkers nemen het gehele Security Management binnen een organisatie op zich.” vertelt René Bouman.

Bravo Beveiliging is geen uitzendbureau die alleen werknemers levert, maar een echte partner. Dat verklaart ook de slogan; Bravo Beveiliging, uw partner in veiligheid en beveiliging.

Haverkamp Onderhoud

Bij Haverkamp Onderhoud draait het om vier kernwaarden. Dat zijn betrouwbaar, kwaliteit, flexibel en hardwerkend. Deze kernwaarden tonen aan dat een eenmans glazenwassersbedrijf in 1973 kan groeien naar een bedrijf met negentig werknemers in 2021. Al jaren houdt Haverkamp Onderhoud zich bezig met verschillende onderhoudswerkzaamheden zoals gevelreiniging en -restauratie, ontruimingen, asbestsanering en sloopwerken in Twente. Daarnaast bieden zij ook schoonmaakwerkzaamheden zoals glasbewassing aan en heeft het sinds een aantal jaar een eigen afvalinzamelings- en verwerkingsbedrijf. Dit maakt Haverkamp onderhoud al ruim 40 jaar een begrip in Twente.      

De samenwerking 

Een goed lopende samenwerking begint altijd met een eerste ontmoeting. Hier draagt FC Twente dan ook graag aan bij. De eerste ontmoeting tussen beide bedrijven vond plaats op een bijeenkomst van de TOS. In bijna elke werkrelatie vormt vertrouwen de basis. Voor Bravo Beveiliging en Haverkamp Onderhoud is dit gedurende het seizoen ontstaan. René Bouman benadrukt nogmaals het voordeel van een sponsorschap bij FC Twente: “Doordat je meerdere informele contactmomenten per jaar hebt weet je ook waar je elkaar kan versterken en wat een mede TOS-lid voor je kan betekenen.”  

Bravo Beveiliging en Haverkamp Onderhoud streven beide naar het zelfde, namelijk de zorg uit handen nemen en het totaal ontlasten van opdrachtgevers. “Door onze samenwerking kunnen wij op facilitair gebied een totaalpakket aan mogelijkheden leveren zodat dit geheel onze verantwoordelijkheid is.” Het takenpakket van een facilitair medewerker is meestal erg breed, waar het precies uit bestaat is afhankelijk van het type organisatie. Dat is niet anders bij Bravo Beveiliging en Haverkamp Onderhoud. De samenwerking valt vooral terug te zien in opdrachten waarbij Haverkamp Onderhoud werkzaamheden uitvoert m.b.t ontruimingen en de schoonmaakwerkzaamheden en Bravo Beveiliging zorgt voor het leveren van onder andere de beveiliging en verkeersregelaars. René is erg duidelijke wanneer de vraag wordt gesteld; Wat maakt Haverkamp Onderhoud tot een geschikte partner? “Ook bij Haverkamp geldt: “Afspraak is afspraak”, wat ze tot een betrouwbare partner maakt.”  

FC Twente  

“Voor ons is de TOS de ideale combinatie van ontspannen netwerken”

Beide schuiven zij niet onder stoelen banken, dat zij vervend voetballiefhebbers zijn van FC Twente. De bedrijven hebben een lidmaatschap bij de TOS. Hier zijn voor de heren vier aspecten van belang, namelijk relatiebeheer, commercie, marketing en ontspanning. De ontspanning vinden de eigenaren van Bravo Beveiliging ook in het TOS-team. Ondanks dat zij een bedrijf runnen met een 24-uurs cultuur. “Voor ons is de TOS de ideale combinatie van ontspannen netwerken” aldus René.  

Op de vraag of zij het sponsorschap bij FC Twente zouden aanraden, vertelt René: “Wij raden het sponsorschap zeker aan, juist ook bij startende ondernemers. Het lidmaatschap dient niet te worden gezien als een kostenpost maar een goede investering. Ook juist het informeel sparren met mede ondernemers vinden wij waardevol, waardoor wij kennis met elkaar uit kunnen wisselen.”