Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente huurt Matthew Smith van Manchester City

Matthew Smith speelt komend seizoen voor FC Twente. De 18-jarige speler, die onlangs zijn debuut maakte voor het nationale team van Wales, wordt voor één jaar gehuurd van Manchester City FC. Na de komst van Wout Brama, Ulrich Bapoh en Tim Hölscher is Smith de vierde nieuwkomer in de selectie. 

Aa 1
"Blij dat City ons de toekomst van een van hun toptalenten toevertrouwt"

Matthew Smith speelde in de jeugd voor West Bromwich Albion en maakt sinds vijf seizoenen deel uit van de academie van Manchester City FC. Afgelopen seizoen kwam Smith 24 keer in actie voor U23 in de Premier League 2. Eind mei liet bondscoach Ryan Giggs Smith debuteren in de oefeninterland van Wales tegen Mexico.

Matthew Smith: “Ik kijk er naar uit om voor FC Twente te gaan spelen. Afgelopen tijd heb ik veel van de club gezien en ik ben onder de indruk hoe ‘massive’ FC Twente is. Fantastisch hoeveel supporters de club blijven steunen, ik ben blij met de kans die ik hier krijg.”

Ted van Leeuwen: “Matthew is een van de betere talenten van Manchester City. Inzetbaar op alle middenveld-posities en als verdediger. Een zeer elegante, bijna on-Engelse speler. Ik ben erg blij dat City ons de toekomst van een van hun toptalenten toevertrouwt.” 


De definitieve overschrijving van Manchester City naar FC Twente zal de komende dagen worden afgerond.