Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

FC Twente huurt Joël Latibeaudiere van Manchester City

FC Twente heeft de selectie uitgebreid met een verdediger. De 19-jarige Joël Latibeaudiere wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van Manchester City. Daar speelde hij in het onder 23 team.

Logo header 1

Ondanks zijn Franse achternaam is Joël Latibeaudiere een Engels jeugdinternational. Hij is lid van de Onder 20-selectie die komende donderdag tegen Nederland speelt. Ook op maandag komen de Engelsen nog in actie, dan in en tegen de leeftijdsgenoten uit Zwitserland.Technisch Directeur Ted van Leeuwen: "Joël is een lichtvoetige verdediger die achterin op de meeste posities uit de voeten kan. We kwamen in aantallen sowieso verdedigers te kort, dus waren we blij dat zowel Joel als Manchester City open stond voor een huur.”

Vanwege zijn interlandverplichtingen verwacht FC Twente Joël Latibeaudiere in de tweede helft van de volgende week op de training.


Vertrek Boere, Laukart, Van der Heyden, Van der Lely

Behalve het aantrekken van Latibeaudiere, zag FC Twente ook vier spelers vertrekken op de laatste dag dat de transfermarkt is geopend. De contracten van Tom Boere, Alexander Laukart, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely zijn ontbonden en vertrekken bij de club. Allen hadden een contract dat aan het eind van het seizoen afliep. Tom Boere heeft inmiddels een contract getekend bij het Duitse KFC 05 Uerdingen. Jeroen van der Lely en Jelle van der Heyden maken de overstap naar de Deense competitie, zij gaan spelen voor Vendsyssel FF. Alexander Laukart maakt de overstap naar FC Den Bosch. 

FC Twente dankt de spelers voor hun inzet en wenst ze veel succes in hun loopbaan.

Jeroen van der Lely begon zijn voetbalcarrière bij De Zweef in Nijverdal en stapte op jonge leeftijd over naar de FC Twente Voetbalacademie. Van der Lely doorliep de gehele jeugdopleiding en debuteerde in augustus 2015 in het eerste elftal. De verdediger speelde 78 officiële duels voor FC Twente. Jelle van der Heyden maakte in 2008 de overstap van Go Ahead Eagles naar de jeugdopleiding van FC Twente. De middenvelder maakte in april 2015 zijn officiële debuut  voor FC Twente. Van der Heyden speelde 58 officiële wedstrijden in Enschede. 

Tom Boere kwam in de zomer van 2017 naar FC Twente. Afgelopen twee seizoenen speelde de spits 71 wedstrijden voor Twente en scoorde daarin 21 keer. Ook Alexander Laukart maakte in de zomer van 2017 de overstap naar Enschede, Laukart kwam over van Borussia Dortmund waar hij in de jeugd speelde. De Duitse middenvelder speelde afgelopen twee seizoenen 13 wedstrijden in het shirt van FC Twente.