Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"FC Twente herkennen als voetballende ploeg"

FC Twente-trainer Gonzalo Garcia is blij met de manier waarop FC Twente zich zaterdagavond heeft gepresenteerd tegen PSV. In de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Eredivisie speelden FC Twente en PSV gelijk met 1-1. "Ik ben hier heel tevreden mee", zegt Garcia.

20190803 fct psv 18151

In de wedstrijd tegen PSV kwam FC Twente vroeg op voorsprong. Keito Nakamura sneed naar binnen en schoot raak in de verre hoek. "We kenden natuurlijk een goede start. Daarna voel je dat PSV wil scoren en na een minuut of 25 werd het moeilijk voor ons. We hadden er moeite mee om de bal in de ploeg te houden en van onze eigen helft te komen. PSV had de controle, maar tegelijkertijd gaven wij weinig weg", zegt Garcia, die van tevoren wist dat PSV meer wedstrijdritme had, met de Champions League-wedstrijden tegen FC Basel en de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax. "PSV heeft een topteam, dat weet je, met veel sterke spelers en een sterke fysiek."

"Elke wedstrijd gaan voor de winst"
Dat FC Twente de competitie start met een gelijkspel, stemt Garcia dan ook tevreden. "Ik ben heel tevreden met dit resultaat, ook omdat veel spelers nog geen ervaring in de Eredivisie hebben. Maar de spelers hebben het met elkaar goed opgepakt", aldus Garcia, die zich realiseert wat FC Twente te doen staat. "We spelen in een sterke competitie en komen van het tweede niveau. Het belangrijkste is dan ook dat we erin blijven. En dat supporters FC Twente gaan herkennen als team dat wil voetballen en elke wedstrijd voor de overwinning speelt."

Lees ook de reacties van Peet Bijen en Paul Verhaegh: "Mooie terugkeer voor ons en de fans."