Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"FC Eindhoven is een taaie ploeg"

Vrijdagavond speelt FC Twente in het Jan Louwers Stadion de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. “Een taaie ploeg”, blikt trainer Marino Pusic vooruit op het duel in de Lichtstad.

Imgl5036

FC Twente treedt tegen Eindhoven aan met dezelfde elf spelers als waar het zondag de tweede helft tegen Jong PSV mee begon. “Dat is het meest logisch”, legt Pusic uit. “Daar hebben we het beste gevoel aan overgehouden, het team heeft zondag goed gereageerd in de tweede helft.” Daarmee begint Rafik Zekhnini voor het eerst in de basiself. “Rafik is een aantal keer ingevallen en het is nu aan hem om het nu vanaf het begin te laten zien.”

FC Eindhoven won afgelopen week overtuigend de uitwedstrijd tegen Jong Ajax (0-3) en behaalde daarmee de eerste winst van het seizoen. “Eindhoven kende een moeilijk begin van het seizoen qua resultaten, maar tegen Jong Ajax hebben ze zich laten zien”, vervolgt Pusic. “In de eerdere wedstrijden van het seizoen liep Eindhoven niet tegen grote uitslagen aan, ik vind ze een taaie ploeg. We spelen morgen weer een wedstrijd waarin we optimaal voor de dag moeten komen en diep moeten gaan, dat blijf ik roepen. In deze competitie is er geen tegenstander waar je zo maar even van wint.”

FC Eindhoven – FC Twente, aanvang 20.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank.

Afsluitende training