Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Fans weer welkom: KNVB verstrekt op 8 juli protocollen richting clubs

Onder voorwaarden is het vanaf 1 september toegestaan dat supporters weer welkom zijn bij wedstrijden in het stadion. Dit heeft minister-president Mark Rutte vanavond bekend gemaakt. Een van de voorwaarden is dat ook in en rondom het stadion de 1,5-meter-maatregel in acht moet worden genomen. 

Onderstaand persbericht is woensdagavond door de KNVB verzonden.

De grolsch veste
KNVB gaat op 8 juli protocollen voor invulling van beperkt publiek verstrekken richting clubs

Met de vanavond aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen komt de start van het nieuwe voetbalseizoen wederom een flinke stap dichterbij, zowel voor de voetballers als voor bezoekers van de wedstrijden.

Startdata

Om het coronavirus onder controle te houden, heeft het kabinet op 21 april alle voetbalwedstrijden verboden tot 1 september. Deze maatregel vervalt per 1 juli en sporten zonder fysieke beperkingen (zoals het onderling 1,5 meter afstand moeten houden) is vanaf dezelfde datum toegestaan. Alle amateur- en profteams kunnen zich dus op een gedegen wijze gaan voorbereiden op het nieuwe seizoen. Voor het hoogste niveau duurt het zes tot acht weken om wedstrijdfit te worden. De beoogde start van de Eredivisie is op 12 en 13 september en volgt daarmee op twee interlands op 4 en 7 september. Naar de aanvangsdatum van de Keuken Kampioen Divisie wordt nog nader gekeken.

Beperkt publiek

In het betaald voetbal kunnen de clubs onder voorwaarden weer publiek toelaten. Omdat de bezoekers in en om het stadion onderling 1,5 meter afstand moeten houden, hebben de stadions een sterk beperkte capaciteit. De KNVB gaat op 8 juli protocollen voor de invulling van beperkt publiek verstrekken richting clubs.

Volwaardig voorbereiden

Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB: “Wij zijn erg blij met de laatste versoepelingen, die in lijn liggen met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig volwaardig kunnen voorbereiden scheelt straks veel blessureleed gedurende het seizoen. Mooi ook dat we al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor publiek te spelen. Hoewel het in sommige stadions lastig is om met beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk. De buitenlandse beelden op tv hebben de afgelopen weken wederom aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen bij de beleving van het voetbal.”