Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Eredivisie Vrouwen trapt af met topper Ajax – FC Twente

Primeur: wekelijks een wedstrijd live en in samenvatting te zien

Het seizoen 2020/’21 van de Eredivisie Vrouwen start op zondag 6 september om 12.15 uur met een compleet programma, waaronder de topper tussen Ajax en FC Twente. PSV, dat het seizoen 2019/’20 als nummer één afsloot, begint met een thuiswedstrijd tegen vv Alkmaar. De wedstrijden in de hoogste divisie van het vrouwenvoetbal worden dit seizoen standaard gespeeld op vrijdagavond. Eén duel wordt op zondag gespeeld.

20190915 fct%20vr psv%20vr 16x9 20942

Het treffen dat op zondag staat geprogrammeerd, is iedere week - en dat is een primeur - live te zien bij FOX Sports. De NOS zendt elke zondagavond in de Studio Sport-uitzending van 18.10 uur een samenvatting van dit duel uit. Ook zal er zo nu en dan live in de zondagmiddaguitzending van Studio Sport een wedstrijd te zien zijn. De wedstrijden die op vrijdag worden gespeeld, komen allemaal in samenvattingsvorm (online) beschikbaar bij FOX Sports en op de socials van de Eredivisie Vrouwen, zodat alle duels in de Eredivisie Vrouwen voor iedereen te volgen zijn. Betrokken uitzendpartijen leggen momenteel de laatste hand aan de verdere details, waaronder de inhoudelijke aanpak.  

De Eredivisie Vrouwen werd in 2007 opgericht. AZ ging in 2008 de boeken in als de eerste kampioen ooit. De Eredivisie Vrouwen zorgde voor betere faciliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden voor speelsters op het hoogste clubniveau in Nederland. Zo hebben 21 van de 23 Oranje-internationals die in 2019 vicewereldkampioen werden in de Eredivisie Vrouwen gespeeld - of spelen daar nog steeds in.

De Eredivisie Vrouwen bestaat aankomend seizoen opnieuw uit acht teams. De clubs die deelnemen zijn ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente. De opzet van de competitie is niet gewijzigd: na afloop van de anderhalve competitie – achttien speelrondes – nemen de bovenste vier en de onderste vier teams het in de play-offs tegen elkaar op. Vanwege de uitbraak van het coronavirus is de Eredivisie in het seizoen 2019/'20 niet uitgespeeld. De competitie is afgesloten zonder kampioen.

Het programma van FC Twente in de Eredivisie Vrouwen:

Programma Eredivisie Vrouwen