Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Er zat veel energie in de ploeg"

Trainer Gonzalo Garcia, Peet Bijen, Queensy Menig en Noa Lang zijn blij met de wijze waarop FC Twente zaterdagavond drie punten veroverde in de competitiewedstrijd tegen AZ (2-0). “Er zat veel energie in de ploeg”, reageerde Bijen na afloop.

Ave 4881

Gonzalo Garcia is het met zijn verdediger eens. “Zo willen we altijd spelen, maar soms komt het er niet uit. Dat is ook voetbal. We wilden het vertrouwen natuurlijk terug winnen, nadat we voor de winterstop een lastige periode hebben gehad. Na de teleurstelling in Emmen afgelopen week (een 0-2 nederlaag, red.) zijn de jongens bij elkaar gebleven. Ik had daarom voor de wedstrijd een goed gevoel, ook al speelden we tegen AZ. Ik wist dat het er een keer uit zou komen. We zijn een sterk team samen. De jongens hebben nu laten zien hoe sterk we kunnen zijn. Je moet altijd alles blijven geven. Spelen met je hoofd en je hart. En dat geeft vandaag een goed gevoel.”

Bijen: “We stonden goed” 

Bijen: “Vandaag kwam er wat extra los. Er zat veel energie in de ploeg en we stonden goed”, aldus de verdediger, die zag dat FC Twente streed voor de punten. “Dat willen we elke week laten zien. En dat gaat de ene keer beter dan de andere keer. Dit moet de standaard zijn.”

Menig: “Blij met deze avond”

Nadat FC Twente na 25 minuten op voorsprong kwam via Giorgi Aburjania, verdubbelde Menig even later de marge. Hij maakte de 2-0. “Het was een goede goal. Ik pakte de bal af en deed waar ik goed in ben: dribbelen en rustig met de binnenkant afronden. In de tweede helft was ik nog een keer te gehaast voor de goal en schoot ik op de keeper.” Menig hoopt zijn basisplaats als rechtsbuiten en doelpunt een goed vervolg te kunnen geven. “Ik heb positieve gesprekken gehad met de trainer. Ik heb hem gevraagd wat ik moet doen om te spelen. Dan zie je dat geduld wordt beloond. Nu moet ik het blijven laten zien. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar ik ben wel blij met deze avond.”

Lang: “We zijn een eenheid” 

Bij Lang stroomden na het laatste fluitsignaal de berichtjes binnen van Ajax-spelers. De huurling van Ajax had even daarvoor namelijk punten gepakt tegen een concurrent van de Amsterdammers. “Ik heb wel een paar appjes gehad. Ze hebben me bedankt, al vonden ze ook dat ik de wedstrijd eerder had moeten beslissen”, refereert Lang aan zijn kans op de 3-0 in de tweede helft. “Maar vandaag ging het goed. Ik zie ons trainen en weet wat we kunnen. Ik ben blij dat het er vandaag is uitgekomen. We hebben laten zien dat we een eenheid zijn.”

Foto's: Bas Everhard & Anja Veurink