Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Er zat onverbiddelijkheid in het team”

Zondagmiddag wacht in De Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Trainer Ron Jans kan met dezelfde selectie als afgelopen wedstrijd toewerken naar het treffen. 

Dhs 0227

Het is de derde keer dat FC Twente en Feyenoord elkaar dit seizoen treffen. In voorbereiding en op de tweede speeldag van de competitie stonden de ploegen tegenover elkaar in De Kuip, beide duels eindigden onbeslist (0-0 en 1-1). De Rotterdammers staan momenteel op een vijfde plaats in de Eredivisie, afgelopen woensdag strandden ze in de kwartfinale van de beker.

"Dick Advocaat zal de boel op scherp gaan zetten."

Ron Jans: “We hebben er geen invloed op, maar de nederlaag in de beker zal iets met ze doen. Dick Advocaat zal de boel op scherp gaan zetten. Feyenoord had anders in de halve finale tegen Ajax gespeeld, nu hebben ze alleen nog de competitie en moeten ze zondag naar FC Twente. Wij moeten doen wat we bijna het hele seizoen en tegen Vitesse gedaan hebben. In die wedstrijd tegen Vitesse hebben we het goed ingevuld en gereageerd op wat we de wedstrijden daarvoor niet altijd lieten zien. Er zat onverbiddelijkheid in het team. Verdedigend stond het goed, alleen voorin hadden we de ruimtes nog beter moeten benutten. We hebben respect voor Feyenoord, maar ik denk dat wij een prima kans hebben om zondag een resultaat neer te zetten.”

Selectie
FC Twente werkt met dezelfde wedstrijdselectie als afgelopen duel toe naar de wedstrijd met Feyenoord. “Tegen Vitesse hebben Jayden Oosterwolde en Gijs Smal beiden een helft gespeeld. Deze jongens zijn ook weer een week verder en kunnen nu langer spelen”, geeft Jans aan, die nog niet kan beschikken over Wout Brama.

Zaterdagmorgen werkt de selectie de afsluitende training af richting het treffen van zondag. 

FC Twente – Feyenoord, aanvang 12.15 uur, staat zondag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. 

Vooruitblik met Dario Dumic