Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Ennio van der Gouw tekent contract - “Het begint nu pas echt”

Ennio van der Gouw, keeper van Jong FC Twente en zoon van voormalig doelman Raimond van der Gouw, heeft vandaag een contract getekend bij de club. De 19-jarige Van der Gouw speelt sinds 2014 in de Voetbalacademie van FC Twente. “Nu begint het pas echt.”

Img 4289 1
“Je merkt dat je daar in korte tijd zo veel van leert"

“Het voelt goed om dit contract te tekenen, het harde werken van de laatste jaren is beloond”, zo omschrijft Ennio van der Gouw zijn gevoel. “Het is mijn eerste contract en dat is altijd bijzonder. Het geeft mij ook een extra stimulans, want eigenlijk begint het nu pas echt.” 

Het jeugdvoetbal heeft Van der Gouw deze zomer achter zich gelaten. Na een succesvol seizoen bij FC Twente Onder 19 maakte hij de overstap naar het beloftenteam. Met Onder 19 werd de doelman kampioen en promoveerde hij met de ploeg naar de Eredivisie. Daarnaast maakte Van der Gouw deel uit van de selectie van Oranje onder 19. “Een goed seizoen voor de club en mezelf, een erg mooi jaar waarin het kampioenschap met Onder 19 bijzonder was.”

De voorbereiding op het seizoen maakte Van der Gouw mee bij de selectie en dagelijks staat hij op het veld met de keepers van het eerste en Sander Boschker. “Je merkt dat je daar in korte tijd zo veel van leert, op allerlei punten. Je trekt je op aan de anderen en daar word je alleen maar beter van. Ik wil graag doorgroeien en het is goed om dat hier te doen.”


Ennio van der Gouw krijgt de felicitaties van vader Raimond en Sander Boschker