Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Energie en intensiteit die we normaal hebben, was er niet"

Trainer Ron Jans was na afloop van de bekeruitschakeling tegen De Graafschap (1-3) niet tevreden met de eerste helft van zijn ploeg. De coach zag zijn ploeg na rust nog de aansluitingstreffer maken, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Fdx 8997

"We verliezen deze wedstrijd volledig in de eerste helft", zegt Ron Jans. "De energie en intensiteit die we normaal hebben, was er niet. Zij waren veel gretiger en wij maakten persoonlijke fouten. In de tweede helft hebben we wel zo gespeeld zoals wij willen spelen. Het lukte ons alleen niet meer om op gelijke hoogte te komen."

"Normaal hebben we zoveel energie en intensiteit, maar ditmaal niet. Zowel aanvallend niet als verdedigend. We hebben alles geprobeerd om de ploeg de juiste mindset te geven, maar dat kwam pas in de tweede helft. De Graafschap heeft het goed gedaan, maar zoals de eerste helft kan eigenlijk niet", aldus Jans. 

Casper Staring maakte zijn debuut in het bekerduel met De Graafschap (1-3) en liet zich direct zien met een doelpunt. Na afloop baalde de negentienjarige vooral van de nederlaag.

"Het was een mooie goal, maar helaas levert het uiteindelijk niets op. Ik ben dan ook meer teleurgesteld met de uitschakeling, dan tevreden met het doelpunt." Staring maakte zijn treffer door in te dribbelen en na het afgeven van de bal te blijven doorlopen naar het doel. Van dichtbij was Staring trefzeker. "Het was de opdracht van de trainer om in te dribbelen en de vrije man te vinden."

Over de nederlaag zei Staring het volgende. "Ik denk dat het allemaal net niet lukte. Danilo schoot nog op de lat en enkele combinaties in het strafschopgebied vielen net niet goed."

Foto's: Frank Hillen