Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Emotioneel eerbetoon bij de FC Twente Cup

20 teams streden gisteren om de FC Twente Cup. Een recordaantal. Toch was dat niet waarover werd nagepraat. Dat was namelijk het emotionele eerbetoon van het jongensteam uit Twekkelerveld bij de prijsuitreiking. De Enschedese jongens stonden op een indrukwekkende manier stil bij hun oud-ploeggenoot Maykel, die een aantal dagen na de editie van vorig jaar, door een noodlottig ongeval om het leven kwam. Hij werd symbolisch gekroond tot speler van het toernooi. Zijn moeder ontving uit handen van aanvoerder Stanley de trofee die daarbij hoorde. “Iedereen was ineens muisstil.”

 fdx4983

“Het plotselinge overlijden van Maykel vorig jaar heeft nog steeds een ontzettend grote impact op de jongens”, vertelt begeleider Michael Spierings, jongerenwerker bij Alifa. “Dit is een vriendengroep en zo’n tragische gebeurtenis hakt er ongelooflijk in. Bij iedereen. Vorig jaar wonnen we in De Grolsch Veste de FC Twente Cup. Maykel vond het geweldig om in het stadion te voetballen. Een paar dagen later moet je plotseling afscheid van hem nemen. Dat gevoel is niet in woorden uit te drukken.”

Emotioneel, trots en kippenvel 

Gisteren stond de nieuwe editie van de FC Twente Cup op het programma. “Natuurlijk wilden de jongens winnen, maar uiteindelijk was dat ondergeschikt”, vertelt Spierings. “De jongens droegen allemaal het nummer 6 op de borst. Het nummer van Maykel. Ze wilden hem eren. Laten zien dat ze hem niet vergeten zijn. Bij de prijsuitreiking nam onze aanvoerder Stanley het woord. De prijs van speler van het toernooi overhandigde hij namens het team aan de moeder van Maykel. Ze hadden haar zelf uitgenodigd. Iedereen was ineens muisstil. Er waren tranen en uiteindelijk ook applaus. Heel indrukwekkend. Als ik zie hoe de jongens hiermee omgaan, hoe ze gegroeid zijn, dan ben ik daar ongelooflijk trots op. Kippenvel.”     

De winnaars van de FC Twente Cup 2018 meiden jong: fc kip (Enschede), meiden oud: obs-girls (Schüttorf), jongens jong: De Duitse jongens (Schüttorf), jongens: Chill Out Boyz (Enschede) jongens oud: Scheefies (Enschede)

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.

Foto's: Frank Hillen 

Over de FC Twente Cup 

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk begonnen jongeren begin december aan de voorbereiding op het eindtoernooi om de FC Twente Cup. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn, stond maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi organiseerden de jongeren verschillende activiteiten: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages bij activiteiten in de eigen wijk.  Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk kwam deze editie uit Enschede, Hengelo, Glanerbrug, Oldenzaal en het Duitse Schuttorf.