Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Emmen is gewoon een goede ploeg, maar dat zijn wij ook"

Zaterdagavond wacht FC Twente in De Grolsch Veste het duel met FC Emmen. Door de coronamaatregelen een avond zonder supporters. Vrijdag na de afsluitende training blikte trainer Ron Jans vooruit op het treffen met Emmen.

Ron%20jans

Dat er zaterdag in De Grolsch Veste geen publiek zit tijdens een competitieduel is voor FC Twente nieuw. “Het heeft invloed op ons gevoel. Ook al zaten er de laatste thuiswedstrijden maar 30% van de supporters in het stadion, het had meteen invloed op de sfeer. Het was voor iedereen leuker. Het is lastig, maar zo lang we corona niet onder controle hebben moeten we het accepteren”, weet Jans. “Niet alleen het voetbal heeft er last van, maar ook de horeca, cultuur en alle evenementen. Technisch of tactisch blijft het voor ons hetzelfde, alleen de sfeer is anders."

FC Emmen
“Emmen heeft tot dusver te weinig punten behaald in de competitie”, zegt Jans. “Tegen VVV staan ze met 2-0 voor, zijn veel beter, maar verliezen nog met 3-5. Tegen PSV verliezen ze in de allerlaatste seconden en tegen Willem II pakken ze met tien man een punt. Emmen draaide geen goede voorbereiding totdat ze die oefenwedstrijd tegen ons speelden. In die wedstrijden speelden ze een hele goede eerste helft. Ze hebben een goed spelend middenveld, wanneer je hen aan het voetballen laat dan kom je in de problemen. Emmen is gewoon een goede ploeg, maar dat zijn wij ook."

Selectie
Achter de namen van Godfried Roemeratoe en Alexander Jeremejeff staat nog een vraagteken. “Beiden hebben wat klachten en we moeten morgenvroeg kijken of ze inzetbaar zijn”, aldus Jans.  

FC Twente – FC Emmen, aanvang 21.00 uur, staat zaterdag onder leiding van scheidsrechter Martin Perez. De wedstrijd is live te zien op FOX Sports 1.