Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Emil Berggreen naar FC Twente

FC Twente heeft haar selectie uitgebreid met Emil Berggreen. De 26-jarige Deense spits komt transfervrij over naar Enschede en tekende vanavond in De Grolsch Veste een contract voor een seizoen met de optie voor nog een jaar. Berggreen sluit morgen aan bij de selectie van trainer Gonzalo Garcia.

Emilberggreen 61b7155

“De club is terug op het hoogste niveau en het plan dat FC Twente heeft sprak mij erg aan”, vertelt Emil Berggreen. “Ik heb fijne gesprekken gehad met de trainer en Ted (Van Leeuwen red.) en zij lieten merken dat ze mij erg graag wilden vastleggen. Het spel dat ze willen spelen past mij, aanvallend met echte vleugelspelers.”

“Een speler die past in de traditie van FC Twente"

Emil Berggreen is een 1.94m lange Deense spits die in de winter van 2015 de overstap maakte van Hobro naar Eintracht Braunschweig. In de 2.Bundesliga was Emil Berggreen een sensatie door zijn lengte en zijn dynamische spel. “Een speler die past in de traditie van FC Twente, grote sterke spitsen”, zegt Ted van Leeuwen. “Vennegoor, Janko, De Jong, Nkufo, zomaar wat voorbeelden.”

Emil’s debuut voor het Deense nationale elftal en grote belangstelling van de Duitse topclubs was het logische gevolg. Een winter later klopte FSV Mainz 05 al aan de deur.

Tot hij een kruisbandblessure opliep en er tijdens zijn revalidatie een verstoorde relatie met zijn werkgever optrad. “En vandaar dat het mogelijk is dat Emil nu bij FC Twente terecht gekomen is”, vervolgt Van Leeuwen. “Normaal gesproken behoort hij tot een categorie spelers, spits bovendien, die onbetaalbaar is. Maar door zijn blessure is hij bij de topclubs kennelijk uit beeld geraakt. Emil is een winnaarstype en greep de kans om zich in de Eredivisie weer in de kijker te spelen met beide handen aan”, verklaart Van Leeuwen de komst van de spits naar De Grolsch Veste.

Berggreen tekende in Enschede een contract voor een jaar met een optie voor een tweede seizoen. Ted van Leeuwen: “Emil Berggreen is door onze medische staf zwaar door de molen gehaald en volledig fit verklaard. Hij heeft keihard aan zijn herstel gewerkt, nu moet hij nog wat ritme opdoen, wat logisch is. Een lange, maar opmerkelijk beweeglijke spits die niet alleen kopsterk is, maar ook goed kan meevoetballen en makkelijk scoort. En een geweldige persoonlijkheid in de omgang.”