Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

"Eerste seizoenshelft goed afsluiten"

Vrijdagavond speelt FC Twente de laatste wedstrijd voor de winterstop. Drie dagen na de bekerzege op RKC treedt de ploeg in De Grolsch Veste aan tegen N.E.C. Donderdagmiddag blikte trainer Marino Pusic vooruit op het treffen. 

Marino pusic

"Na de serie die we de laatste weken neer hebben gezet gaan we natuurlijk voor de winst", zegt Pusic. "We willen de eerste seizoenshelft goed afsluiten en de resultaten van de laatste duels doortrekken. Niet alleen voor de punten, maar we willen ook goede voorwaarden creëren richting de tweede seizoenshelft."

Pusic kan tegen N.E.C. weer beschikken over Matthew Smith. De middenvelder viel dinsdag tegen RKC in de rust uit vanwege liesklachten, maar is hersteld. "De laatste twee dagen hebben hem goed gedaan, hij heeft goed kunnen trainen en is er weer bij." Tim Holscher staat op de absentielijst vanwege een knieblessure die hij dinsdag in de slotfase van de wedstrijd opliep. "Hij heeft een flinke trap gekregen en daardoor een blessure in zijn knieholte. Morgen is Tim er niet bij", liet Pusic weten. Net als Rafael Ramos die nog kampt met een hamstringblessure. 

Rafik Zekhnini start tegen N.E.C. in de basiself. "Tegen Cambuur hebben wij hem uit voorzorg in de rust gewisseld en tegen RKC gespaard. Rafik is fris en fruitig en speelt." Voorin kiest Pusic voor Jari Oosterwijk, dat gaat ten koste van Tom Boere. "Beide spelers werken keihard en ondersteunen elkaar goed, maar we moeten keuzes maken. Dan gaat het gevoel nu uit naar Jari. Tom werkt keihard, maar is even zoekende." Cristian Gonzalez ontbrak afgelopen drie wedstrijden vanwege een schorsing en is weer inzetbaar. De verdediger begint op de bank, achterin vormen Bijen en Schenk net als de laatste drie duels het hart van de defensie. 

FC Twente - N.E.C. staat onder leiding van scheidsrechter Martin Perez en begint om 20.00 uur.

Kaarten vanaf € 12,50

Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf €12,50 via kaartverkoop.fctwente.nl en bij de receptie van De Grolsch Veste, welke dagelijks van 09.00 tot 17.00 uur geopend is. Per (Seizoen)ClubCard kunnen 4 kaarten worden besteld.