Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Eerste Regionaal Talenten Toernooi FC Twente Vrouwen

Afgelopen jaar is FC Twente Vrouwen, met behulp van externe betrokkenen, de regio ingegaan om regioteams te formeren. Naast twee bestaande regioteams, zijn daar dit seizoen twee regioteams aan toegevoegd. Op 11 januari zullen de talenten uit de regioteams het tegen elkaar opnemen tijdens een onderling toernooi, dat plaatsvindt op Sportcampus Diekman(Sportclub Enschede), te Enschede.

Logo header 1

Regionaal Talenten Toernooi FC Twente Vrouwen
 Met de al bestaande regioteams 'Twents Regioteam' en 'Meidenvoetbal academie regio Deventer', zijn 'Talenten Team Reggestreek' en 'Regioteam Enschede, Hengelo en Haaksbergen' daar bijgevoegd. Alle meiden in de regioteams vallen onder de leeftijdcategorie van onder 15 jaar. De selectie rondes hebben al plaats gevonden en de talenten van alle regioteams hebben al (meerdere keren) met elkaar getraind.

FC Twente Vrouwen organiseert een toernooi waarbij alle regioteams het tegen elkaar opnemen. Op zaterdag 11 januari zal het eerste editie van het Talenten Toernooi plaatsvinden. Tussen 9.00 en 12.00 uur worden de wedstrijden gespeeld.  Voor toeschouwers is dit toernooi gratis te bezoeken.

Patrick van den Berg(technisch coördinator Beloften FC Twente Vrouwen) is trots op deze ontwikkeling "Het is mooi om te zien hoe alle mensen die betrokken zijn bij de regioteams, er ontzettend veel tijd en energie in hebben gestoken de afgelopen maanden. Samen werken we ernaar toe om de versnippering te verminderen in de regio, om op die manier talenten beter in beeld te krijgen. Ik hoop dat we veel supporters mogen ontvangen tijdens dit toernooi, want dat verdienen deze meiden zeker. Samen met de regio hebben we een gezamenlijk doel; het meidenvoetbal naar een hoger niveau tillen en perspectief bieden aan talenten in de regio om in de toekomst in het eerste van FC Twente Vrouwen te gaan spelen."   

Samenstelling Regioteams In het najaar van 2019 zijn vanuit de regioteams verenigingen benaderd om hun talentvolle speelsters aan te melden. Na de selectierondes zijn er per regioteam 18 speelsters geselecteerd om met elkaar extra trainingsmomenten te krijgen, buiten de activiteiten bij hun vereniging. 

Voor meer vragen betreffende het Regionaal Talenten Toernooi en de regioteams kunt u terecht bij Patrick van den Berg, coördinator Beloften FC Twente Vrouwen(p.vandenberg@fctwente-vrouwen.nl).