Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

Eerste nederlaag van het seizoen

De thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo resulteerde vrijdagavond in de eerste nederlaag van het seizoen: 2-3. FC Twente begon goed aan de wedstrijd met een vroeg doelpunt van Aitor. Hij promoveerde een mooie steekpass van Javier Espinosa tot doelpunt. Diezelfde Espinosa dacht de thuisploeg in de eerste helft op 0-2 te zetten, maar de VAR voorkwam dat. Vlak voor rust nam Heracles de leiding met twee doelpunten kort achter. In de slotfase van de wedstrijd probeerde FC Twente de gelijkmaker te forceren, maar sloeg Heracles toe: 1-3. Ondanks een treffer van Emil Berggreen en een spannend slot stond na afloop een 2-3 eindstand op het scorebord.

Ave 1298 header

FC Twente – Heracles Almelo 2-3 (1-2)

Scoreverloop
05’ Aitor 1-0
41’ Dessers 1-1
45’ Mauro Junior 1-2
79' Mauro Junior 1-3
90' Berggreen 2-3

Scheidsrechter: Jochem Kamphuis
Toeschouwers: 29.300              
Gele kaart: Zekhnini, Espinosa (FC Twente), Kiomourtzoglu (Heracles)

Opstelling FC Twente: Drommel, Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk (80' Aburjania), Busquets, Selahi (68' Berggreen), Espinosa, Zekhnini, Vuckic, Aitor.

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Breukers, Czyborra, Pröpper, Dessers, Mauro Junior, Van der Water (84' Van den Buijs), Knoester, Kiomourtzoglu, Konings (56' Dos Santos), Merkel.

Foto's: Anja Veurink, Gerrit Snippert en Frank Hillen