Verstehst du kein Niederländisch? Besuchen Sie unsere Deutsche website Don't understand Dutch? Visit our English website

“Een paar momenten waarop we ze pijn konden doen”

Trainer Gonzalo Garcia sprak zaterdagavond na afloop van het duel met sc Heerenveen (0-0) over een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft zag hij zijn ploeg enkele goede mogelijkheden creëren, maar in de tweede helft moest FC Twente voornamelijk verdedigen.

 dhs2242
"Moeten tevreden zijn met een punt"

“Ik kijk terug op een goede eerste helft”, aldus Garcia. “We waren in die fase goed aan de bal en hadden een paar momenten waarop we ze pijn hadden kunnen doen. We onderschepten enkele passes en kwamen in een goede positie, maar het ontbrak op die momenten aan een goede laatste bal. Aan het einde van de eerste helft begonnen we slordig te spelen. Daardoor verloren we veel energie.” 

“Als je vervolgens de tweede helft bekijkt, en dan vooral het laatste kwartier, dan moeten we tevreden zijn met een punt. We kwamen hier natuurlijk niet voor een punt, maar als je ziet hoe de wedstrijd zich ontvouwt dan moet je tevreden zijn. We moeten sterken worden en dat weten we. De laatste twintig minuten was het volhouden.”

Lees ook: "Het was op strijd, vooral na rust"